«Παίρνουν μπρος οι μηχανές» για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Νάξου

nosokomeio naxou 5
admin
28/09/2016 07:10
 
 
 

Ευχάριστα νέα για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου της Νάξου ανακοίνωσε ο υποδιοικητής της 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χαράλαμπος Πλάτσης, μιλώντας στην εκπομπή “AlibertiNews” του Aegen Voice 107.5.

Όπως είπε, έγινε ήδη η – εκ του νόμου αναγκαία – τροποποίηση του Οργανισμού και μόλις δημοσιευθεί, θα προκηρυχθεί άμεσα μία θέση μόνιμου νεφρολόγου, για την οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τουλάχιστον δυο γιατροί. Επιπλέον, η Μονάδα θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο και έμπειρο νοσηλευτή που θα έρθει από άλλη υγειονομική μονάδα, ενώ σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό Νίκαιας θα γίνει ένα «φρεσκάρισμα» γνώσεων στο υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό.
Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου των μηχανημάτων της Μονάδας, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό ώστε να ακολουθήσει και η πρώτη δοκιμή.
Επιπλέον, αναζητείται η νομική φόρμουλα που θα επιτρέψει στην 2η ΥΠΕ να αξιοποιήσει τα χρήματα που έχει θελήσει να διαθέσει η ΕΑΣ Νάξου για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αν και όπως είπε ο κ. Πλάτσης «με τις προσλήψεις που προβλέπονται, αυτά τα χρήματα ίσως αξιοποιηθούν κάπου αλλού», χωρίς να παραλείπει βέβαια να ευχαριστήσει την Ένωση για την προσφορά της.

«Επιταχύνουμε τους ρυθμούς και το βήμα μας για να λειτουργήσει η Μονάδα και να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται αυτή τη στιγμή […] Σε δυο-τρεις εβδομάδες θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πότε ακριβώς θα λειτουργήσει» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ, συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν και τέσσερις επιπλέον προσλήψεις ιατρών μόνιμων θέσεων. Σε αυτές περιλαμβάνεται θέση παιδιάτρου και καρδιολόγου.
Τέλος, επανέλαβε ότι το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει στην αποσύνδεση του νοσοκομείου της Νάξου από αυτό της Σύρου (το ίδιο θα κάνει και για άλλες μονάδες π.χ. στα Δωδεκάνησα), καθώς διαπιστώθηκε ότι το προηγούμενο διοικητικό καθεστώς ήταν «πολύ πιο αποδοτικό».

platsis xaralampos

«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε»

Ο κ. Πλάτσης έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού που θα στελεχώσει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που θα δημιουργηθεί στο νοσοκομείο της Σύρου, όπου θα λειτουργήσει επίσης και μαγνητικός τομογράφος, «ένα πολύ σημαντικό θέμα, γιατί στα νησιά η παροχή τέτοιων υπηρεσιών διευκολύνει τον ντόπιο πληθυσμό και τους επισκέπτες». Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες και την δημιουργία πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στο νησί.
«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και το υπουργείο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα νησιά» τόνισε ο κ. Πλάτσης, που όμως διευκρίνισε ότι «υπάρχει ένας μάξιμουμ αριθμός θέσεων για το σύστημα υγείας της χώρας» λόγω της σημερινής δημοσιονομικής κατάστασης. «Αναζητούμε τρόπους για να αυξήσουμε τις θέσεις εκεί που υπάρχει ανάγκη, αλλά είναι μια διαδικασία σύνθετη και θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο Υγείας, το οποίο δεν αποφασίζει μόνο του» κατέληξε ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

(φωτό Χ. Πλάτση: dimokratiki.gr)

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*