Πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα ΕΚΑΒ έρχεται στη Μύκονο

ekav synantisi mykonos
admin
26/09/2016 18:04
 
 
 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μυκόνου με την Διευθύντρια του Παραρτήματος ΕΚΑΒ Μυτιλήνης Χαρίκλεια Κωτούλα και τον επικεφαλής του Τομέα ΕΚΑΒ Μυκόνου Παναγιώτη Σωτηρόπουλο.
Η επίσκεψη αυτή, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενημερώσει τον Δήμαρχο για το αντικείμενο της αρμοδιότητας της, καθότι το Παράρτημα Μυτιλήνης περιλαμβάνει τους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων και συζήτησαν διεξοδικά πάνω σε αυτό και ειδικότερα για θέματα της Μυκόνου και των Κυκλάδων.

Αφού, ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή που με ενέργειες της και με χορηγίες ιδιωτών χορηγήθηκε δωρεάν κατάλληλο κατάλυμα διαμονής και εξασφαλίστηκε δωρεάν σίτιση, για τους ΕΚΑΒίτες που αποσπάστηκαν στη Μύκονο για την τουριστική περίοδο, τον πληροφόρησε ότι στην κατανομή των οχημάτων, εξασφαλίστηκε για τη Μύκονο πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα, για την καλύτερη επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, καθώς και ένα ασθενοφόρο σε περίπτωση βλάβης αυτής.

Στη συνέχεια τον ενημέρωσε , ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημάρχου να συνεχιστεί η 24ωρη λειτουργία του ΕΚΑΒ και την χειμερινή περίοδο και ζήτησε την συνδρομή του.

Τέλος επεσήμανε, ότι είναι στο σχεδιασμό η προμήθεια ενός ελικοπτέρου τύπου super puma, με βάση τη Σύρο, ώστε οι αεροδιακομιδές να γίνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, πράγμα πολύ κρίσιμο για την υγεία των ασθενών. Για παράδειγμα το ελικόπτερο από τη Σύρο θα μπορεί να μεταφέρει μέσα σε 10 λεπτά τον ασθενή στο νοσοκομείο της Σύρου.

Ο επικεφαλής του Τομέα ΕΚΑΒ Μυκόνου Παναγιώτης Σωτηρόπουλος τον πληροφόρησε, ότι για πρώτη φορά φέτος κάλυψαν όλες τις βάρδιες και τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τις παροχές που τους εξασφάλισε. Στη συνέχεια τον κατατόπισε, ότι τα περισσότερα περιστατικά αφορούν τροχαία δυστυχήματα, τα οποία προκαλούνται κυρίως λόγω μέθης. Μάλιστα σημείωσε πως η πτώση από τετράτροχο (γουρούνα) είναι συχνότερη.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, αφού τους ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία που έχουν μέχρι σήμερα, τους ενημέρωσε ότι απέστειλε επιστολή στο Υπουργό Υγείας, αιτούμενος να προβλεφθούν τουλάχιστον 6 θέσεις πληρώματος ασθενοφόρου για το νησί της Μυκόνου στην επικείμενη προκήρυξη του ΕΚΑΒ, ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη 24ωρη λειτουργία και την χειμερινή περίοδο. Στην ίδια κατεύθυνση ζήτησε και από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου να διαθέσει επιπλέον ιατρούς στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιων κ. Νικόλας Γκέλος.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*