Πρωτοβάθμια περίθαλψη: Η πρόληψη συμβάλει στη διάγνωση των ασθενειών

protovathmia perithalpsi
admin
22/09/2016 07:35
 
 
 

Του Μανώλη Χατζηπέτρου

Η υγεία μας, ψυχική και σωματική, είναι σε μεγάλο βαθμό στα χέρια μας.

Αυτή επιτυγχάνεται με συνείδηση των παραγόντων “κινδύνου” για την υγεία μας και με την πραγματοποίηση τακτικών ιατρικών επισκέψεων και κατάλληλων διαγνωστικών εξετάσεων όπου εμφανίζονται τα όποια προβλήματα.
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, όσο ποιο γρήγορα εντοπίζονται, τόσο ποιο θεραπεύσιμα είναι και αντιμετωπίζονται χωρίς μεγάλους κινδύνους με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει, φαρμακευτική μέθοδο, άσκηση δίαιτα η και έγκαιρη νοσηλεία.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αυξάνει διαρκώς την πιθανότητα για παθήσεις του οργανισμού μας.
Υπέρταση, κάπνισμα, παχυσαρκία, έλλειψη άσκησης, άγχος, μόλυνση περιβάλλοντος, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες κινδύνου.
Βασική προτεραιότητα στην πρόληψη της ασθένειας είναι η τακτική, ετήσια τουλάχιστον, επίσκεψη των “υγιών” στο γιατρό. Βάζω εισαγωγικά διότι πολλοί από μας συνηθίζουμε να λέμε: Μα γιατί να πάω στο γιατρό η να κάνω εξετάσεις αφού είμαι καλά; Όμως συχνά τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά.
Εκείνος θα καταγράψει το ιατρικό ιστορικό, λεπτομερή κλινική εξέταση και βασικό εργαστηριακό έλεγχο ανάλογα την ηλικία, το φύλο, τις ατομικές και κληρονομικές προδιαθέσεις.
Ορισμένες από τις βασικές διαγνωστικές εξετάσεις είναι:
-Μέτρηση αρτηριακής πίεσης.
-Ηλεκτροκαρδιογράφημα η και τεστ κόπωσης.
-Γενικές αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες μας προσδιορίζουν τα επίπεδα σακχάρου, χοληστερίνης στάθμης σιδήρου και βιταμινών, ηπατικής, νεφρικής λειτουργίας και θυρεοειδούς.
-Τρίπλεξ άνω και κάτω άκρων κατά περίπτωση.
-Μαστογραφία, Τεστ Παπανικολάου, υπέρηχο γεννητικών οργάνων για τις γυναίκες και μέτρηση οστικής πυκνότητας.
-Κολονοσκόπηση σε άτομα άνω των 50.
-Εξέταση για τον Προστάτη (προστατικό αντίγονο) στους άνδρες άνω των 40 ετών.
-Πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο.
Είναι καλύτερη και φθηνότερη η διάγνωση παρά τη νοσηλεία.
Η αναγκαιότητα για προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν εξαιρεί καμία ηλικία ούτε ασφαλώς την παιδική.
Όταν η άμυνα του οργανισμού μας είναι σε καλό επίπεδο, όλες οι προδιαθέσεις, επίκτητες η γενετικές, βρίσκονται σε λήθαργο. Όταν καταπέσει η άμυνα, οι προδιαθέσεις, βγαίνουν στην επιφάνεια και εκδηλώνεται η νόσος.
Πως όμως συμβάλλουν τα ταμεία της κοινωνικής μας ασφάλισης στην έγκαιρη και σύγχρονη αντιμετώπιση των ιατρικών επισκέψεων και διαγνωστικών εξετάσεων;
Υπάρχει καθυστέρηση, πολλές φορές χρονοβόρα διαδικασία με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τελικά την ακύρωση του ιατρικού ελέγχου μας. Επίσης αρκετές από τις διαγνωστικές εξετάσεις δεν καλύπτονται.
Η ιδιωτική ασφάλιση με ευέλικτα και ποικίλα προγράμματα αντιμετωπίζει σωστά και αποτελεσματικά το πρόβλημα.
Υπάρχουν προϊόντα στην αγορά τα οποία σου παρέχουν είτε ετήσιο τσεκάπ σε διαγνωστικά κέντρα,είτε πλήρη ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, η λεγόμενη εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.
Επομένως η πλήρη εξωνοσoκομειακή περίθαλψη αποτελείται από:
*Ιατρικές επισκέψεις. (Στα ιατρεία και στο σπίτι του ασφαλισμένου)
*Διαγνωστικές εξετάσεις
*Ετήσιο τσεκάπ
Υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης και οδοντιατρικού προγράμματος καθώς και με ελάχιστη επιβάρυνση Αερομεταφορά.
Υπάρχουν προγράμματα ασφαλιστικών εταιρειών για όλα τα βαλάντια τα οποία καλύπτουν είτε με κάποιο ανώτατο όριο αυτές τις επισκέψεις και εξετάσεις, είτε με απεριόριστο ποσόν, είτε με 100{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} κάλυψη είτε με κάποιο μικρό ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου επί {ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}.
Η ηλικία εισόδου δίνεται σε ανθρώπους 3 μηνών έως 80 ετών.
Η διάρκεια είναι ΙΣΟΒΙΑ. -Αυτό σημαίνει ότι όσων ετών και να γίνει ο ασφαλισμένος δεν μπορεί η ασφαλιστική εταιρεία να τον εξαιρέσει η να τον διαγράψει, από το πρόγραμμα άσχετα την κατάσταση υγείας του και την τυχόν χρήση που πραγματοποιεί.
Τα κόστη ξεκινούν από 5 € το μήνα μέχρι και 30 € ανάλογα όπως είπαμε τις παροχές-καλύψεις, τα όρια ευθύνης της εταιρείας, το ποσοστό κάλυψης κ.λπ.
Για απόκτηση των παροχών σε οικογενειακό συμβόλαιο υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις οι οποίες συμφέρουν ιδιαίτερα, καθώς και ετήσια έκπτωση -άσχετα με την χρήση η μη των παροχών-η οποία έκπτωση μπορεί να φθάσει μέχρι και το 90{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} της αρχικής αξίας του κόστους!
Η εξυπηρέτηση γίνεται μέσα από συντονιστικά κέντρα με παροχή ιατρικών συμβουλών και πληροφοριών και κλείσιμο ραντεβού στα κατά τόπους συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα και ιατρούς.
Το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό, αν αξιολογηθεί η χρήση η οποία θεωρείται βεβαία και όχι πιθανή.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα σε ορισμένα προγράμματα να καλυφθούν και προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας το οποίο είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον ήδη άρρωστο ασφαλισμένο.
Στη Νάξο υπάρχουν πολλά διαγνωστικά κέντρα συμβεβλημένα με εταιρείες και το επίπεδο παροχών και υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα υψηλό και ευέλικτο, ενώ υπάρχει σύμβαση με συγκεκριμένο οδοντιατρείο του νησιού.
Από τον συμπατριώτη μας και ειδικό συνεργάτη μας Μανώλη Χατζηπέτρο με 28 έτη γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία μέχρι 31 Οκτώβρη έκπτωση 10{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} στα ετήσια ασφάλιστρα ανάλογων προγραμμάτων.
Μανώλης Χατζηπέτρος
2109013870
6942557799

(Visited 33 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*