Όσοι έχουν ΑΜΚΑ θα έχουν πρόσβαση στα φάρμακα

admin
09/02/2015 15:50
 
 
 

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για την πλειοψηφία των πολιτών και διευκόλυνση της πρόσβασης στο σύστημα υγείας προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ενημερωτική εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA".

"Όλοι οι Έλληνες που έχουν ΑΜΚΑ δικαιούνται φάρμακα. Θα διευκολύνουμε την πρόσβαση του πολίτη ώστε να μπορεί να έχει φάρμακα", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

"Όλοι οι Έλληνες με ΑΜΚΑ, είτε δουλεύουν είτε όχι, δικαιούνται φάρμακα. Κάντε λίγη υπομονή, να κάνουμε τη διαπραγμάτευση και θα τον βρούμε τον τρόπο".

Ο υπ. Υγείας ανακοίνωσε άλλωστε στους γιατρούς ότι συγκροτείται ειδική επιτροπή για τη θεσμική επαναθεμελίωση του ΕΣΥ, με προτεραιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Παρασκευή με το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε:

-Προχωρούν οι 700 προσλήψεις γιατρών, οι οποίες είχαν προκηρυχθεί επί υπουργίας Αβραμόπουλου και είχαν μπλοκάρει για διάφορους λόγους.

-Θα πραγματοποιηθούν 300 προσλήψεις επικουρικών γιατρών.

-Εξετάζεται το θέμα της κάλυψης των 2.500 θέσεων γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ.

-Παράλληλα με τα παραπάνω, το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το ποσοστό που θα έχει η Υγεία στις 15.000 προσλήψεις που εξήγγειλε ο κ. Κατρούγκαλος.

Μετά τη συνάντηση με τους γιατρούς, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι πρώτο μέλημα είναι να ορθοποδήσει το σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η πρωτοβουλία σύστασης αρμόδιας Επιτροπής για τη θεσμική επαναθεμελίωση του Συστήματος Υγείας με προτεραιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Εν τω μεταξύ, τα "ισοδύναμα" της κατάργησης του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ, και του ενός ευρώ ανά συνταγή, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ από αυτά τα μέτρα είναι 20 εκατ. ευρώ και 60 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

 

Πηγή: news 247

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*