Στην εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συμμετέχει ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης

gopa tsigaro
admin
08/09/2016 20:02
 
 
 

Να αποφύγουν το κάπνισμα σε μια σειρά δημόσιων χώρων καλεί τους καπνιστές ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης, δηλώνοντας έτσι την πρόθεσή του να συμμετάσχει ενεργά στην εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Οι χώροι αυτοί είναι οι εξής: παιδικές χαρές, πλατείες, άλση, δασύλλια, χώρους άθλησης, καλοκαιρινά θέατρα και κινηματογράφους, στάσεις αναμονής για επιβίβαση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παραλίες. Επίσης, τους καλεί να μην πετάνε αποτσίγαρα στους προαναφερόμενους χώρους, αλλά ούτε και στα πεζοδρόμια ή τους δρόμους.
«Το αποτσίγαρο δεν είναι απλά ένα μικρό σκουπίδι, είναι ένα τοξικό απόβλητο που βλάπτει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ προκαλεί άσκοπη οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά μας για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, να σεβαστούμε την υγεία των συμπολιτών μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διατηρήσουμε το Δήμο μας καθαρό» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.
Σημειώνεται ότι στόχος της εκστρατείας είναι ο περιορισμός του καπνίσματος και σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, καθώς και η ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με την ανάγκη οι δημόσιοι χώροι να είναι ελεύθεροι από καπνό και να μην μολύνονται από τα αποτσίγαρα.
(φωτό: lifo.gr)

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*