Γιάννης Βλασερός: «Η λειτουργία του νοσοκομείου Νάξου δεν προσφέρεται για άγονους ανταγωνισμούς»

ομιλία του Γιάννη Βλασερού στο Φιλώτι
admin
01/09/2016 08:23
 
 
 

Σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων και των συμπερασμάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ναξιακός Οργανισμός Βιοιατρικών Επιστημών (ΝΟΒΕ) για «Το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου της Νάξου» προχώρησε ο πρόεδρος του, καρδιολόγος και διευθυντής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών Γιάννης Βλασερός. Στην οργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχε, επίσης, το Ίδρυμα Στήριξης Νάξου (ένα ιστορικό σωματείο Ναξίων πολιτών που ενίσχυσε με πολλούς τρόπους τις διαχρονικές προσπάθειες για τη λειτουργία Νοσοκομείου στην Νάξο) και η νέα Ένωση Φίλων του Νοσοκομείου της Νάξου «Η Υγεία».

Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συγκέντρωσης, στο βήμα ανέβηκαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αεροδιακομιδών, της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής, καθώς και ο νέος διοικητής του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, ο οποίος – σύμφωνα με τον κ. Βλασερό – «εμφανίστηκε με διάθεση προσφοράς». Μάλιστα, ο κ. Βλασερός δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον κ. Απιδόπουλο να επιτύχει στο έργο του.

Μεγάλη υπήρξε και η συμμετοχή πολιτών, με πολλούς εκπροσώπους της θρησκευτικής, κοινωνικής, επιστημονικής και πολιτικής ζωής του τόπου.

Ακολούθησε συζήτηση χωρίς χρονικούς περιορισμούς, η οποία έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς παριστάμενους να εκφράσουν τις απόψεις τους για το φλέγον θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου, με τις κύριες προτάσεις που διατυπώθηκαν να είναι οι εξής:

*Άμεση κάλυψη κενών θέσεων βασικών ειδικοτήτων καρδιολόγου, παθολόγου και παιδιάτρου με ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

*Άμεση κάλυψη κενών θέσεων νοσηλευτών.

*Θέσπιση οικονομικών και επιστημονικών κινήτρων για την προσέλκυση ειδικευμένων ιατρών.

*Άμεση κανονική λειτουργία του Χειρουργικού και της Μονάδας Τοκετού.

*Λειτουργία Μονάδας Αυξημένης φροντίδας.

*Μεθόδευση λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και αξιοποίηση της δωρεάς της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

*Αποδέσμευση των αγροτικών ιατρών από την πλήρη απασχόληση τους στο νοσοκομείο για να λειτουργήσουν κανονικά τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά με τον τύπο πού έχουν ορισθεί (απλά, περιφερειακά ή πολυδύναμα).

*Ανάγκη λειτουργίας τριών επαρκών νοσοκομείων για τις Κυκλάδες.

*Αναβάθμιση σε Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου και λειτουργία ως κανονικών Νοσοκομείων της Νάξου και Σαντορίνης.

*Σύσταση ΕΚΑΒ της περιφέρειας Νοτιανατολικού Αιγαίου που θα συντονίζει τις διακομιδές εντός των νησιών με αυτοκίνητα ασθενοφόρα, μεταξύ των νησιών με εξοπλισμένα και στελεχωμένα πλεούμενα και με αεροπλάνα ή ελικόπτερα όταν η ανάγκη του περιστατικού επιτάσσει άμεση διακομιδή σε νοσοκομείο του κέντρου με την συμμετοχή και του στρατού.

*Χρησιμοποίηση των ιδιωτικών αεροδιακομιδών.

*Ανεξαρτητοποίηση του νοσοκομείου Νάξου από το νοσοκομείο της Σύρου και αναδιοργάνωση του οργανισμού του.

*Ανάγκη μηχανική συντήρησης του εξοπλισμού και των μη λειτουργούντων μονάδων.

*Προτάσεις για συστηματική φρούρηση του κτιρίου, αλλά και των εργαζομένων κατά την διάρκεια της εργασίας του, ιδιαίτερα στα επείγοντα.

*Ανάγκη συστηματικού καθαρισμού του περιβάλλοντα χώρου του Νοσοκομείου.

*Καθορισμός μεγάλου νοσοκομείου του κέντρου το οποίο θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου της Νάξου.

*Αύξηση του ποσού πού διαθέτει ο Δήμος για το νοσοκομείο.

*Πρόσκληση για προσφορές και δωρεές στο νοσοκομείο από πρόσωπα η φορείς που μπορούν.

Κρατάει χρόνια η «κολόνια» του νοσοκομείου Νάξου

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Βλασερός, κοινή διαπίστωση όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν ότι «το θέμα της λειτουργίας του νοσοκομείου της Νάξου είναι πολύ σοβαρό και σύρεται για πολλά χρόνια», λόγω πολλών αιτίων. Συμπλήρωσε δε, με νόημα ότι «δεν προσφέρεται όμως για άγονους ανταγωνισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Απεναντίας, προσφέρεται για συναγωνισμό προσώπων και φορέων και κυρίως για ενεργοποίηση της Πολιτείας».

Ο κ. Βλασερός κατέληξε, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να ασχολείται δραστήρια με το θέμα και να αγωνίζεται μέχρι την επίλυση του, αφού το θεωρεί χρέος του ως Ναξιώτης γιατρός, ως γιατρός που βιώνει το θέμα νοσηλεύοντας Ναξιώτες ασθενείς στο νοσοκομείο του αλλά και ως άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*