Κώστας Απιδόπουλος: Θα δώσω στο Νοσοκομείο, όλη μου την καλή ενέργεια (video)

apidopoulos 2
admin
24/08/2016 22:36
 
 
 

 

Την πρώτη του επίσημη ομιλία σχετικά με το νοσοκομείο Νάξου και τα νέα του καθήκοντα έκανε ο πρόσφατα διορισμένος αναπληρωτής διοικητής της μονάδας υγείας του νησιού Κώστας Απιδόπουλος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΝΟΒΕ και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ.

Ο κ. Απιδόπουλος μίλησε για τις πρώτες του θετικές και αρνητικές εντυπώσεις από το νοσοκομείο μετά από ενάμιση περίπου μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του… 
“Στα θετικά, που είδα είναι: α) το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι εξαίρετο και θα πρέπει όλοι να το υποστηρίξουμε τη στιγμή που δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού και αυτοί οι άνθρωποι κάνουν το παν, δουλεύοντας κάτω από άσχημες συνθήκες. β) Υπάρχουν σημαντικές υποδομές με μικρές μόνο ελλείψεις όπως για παράδειγμα η μονάδα τεχνητού νεφρού τις οποίες θα καλύψουμε. γ) Οι αγροτικοί γιατροί, που είναι όλοι τους καλά παιδιά. Σε ότι αφορά τα αρνητικά… Τι δε βρήκα; Καρδιολόγο, παθολόγο, παιδίατρο, γυναικολόγο (ο οποίος λείπει αρκετό καιρό με άδεια). Δε βρήκα επίσης αξιόπιστες υποδομές… όπως π.χ. δεν υπάρχει ψύξη στο χειρουργείο. Δεν υπάρχει πυρασφάλεια, ούτε περιβαλλοντική μελέτη του κτηρίου για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε να ενταχθούμε σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, δεν υπάρχει διαχείριση απορριμμάτων… “. 

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Απιδόπουλος αναφέρθηκε στα σχέδια του για το νοσοκομείο Νάξου. 
“Τι λέω να κάνω. Θα πατήσω στα θετικά και θα προσπαθήσω να άρω τα αρνητικά. Σε ότι αφορά τις προσλήψεις, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία… και περιμένουμε προσλήψεις προσωπικού. Επίσης περιμένουμε και γιατρούς όπου έχουν προκηρυχτεί 3 θέσεις. Για τη θέση του καρδιολόγου υπάρχει ενδιαφέρον από 2 γιατρούς και θα προσπαθήσουμε να τους πάρουμε και τους δύο. Για τη θέση παθολόγου υπάρχουν τρεις αιτήσεις ενώ για τη θέση παιδιάτρου, δύο. Έχουν έρθει δυο διασώστες και δύο ακόμα από το ΕΚΑΒ για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ από το Σεπτέμβριο θα έχουμε 3 ακόμα νέες θέσεις”. 

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Νάξου αναφέρθηκε επίσης και στις 85  επιδοτούμενες θέσεις ιατρών από την περιφέρεια Ν. Αιγαίου σημειώνοντας ότι στο νοσοκομείο Νάξου αντιστοιχεί ένας μόνον γιατρός. 

Ολοκληρώνοντας, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του αλλά και το αίσθημα ευθύνης που τον βαραίνει μετά την ανάληψη των καθηκόντων του… 
“Αυτό τον ενάμιση μήνα περίπου που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο έχω κάνει… Μου έχει πέσει βαρύ το φορτίο, αλλά τα έχω πάρει όλα πάνω μου. Υπόσχομαι να δώσω όλο μου το χρόνο και όλη την καλή μου ενέργεια”. 

{youtube}3a-XL11Jva8{/youtube}

(Visited 157 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*