Η εκδήλωση για “το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου της Νάξου”

ekdilosi ygeia
admin
23/08/2016 23:41
 
 
 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η εκδήλωση για το “παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου Νάξου” μετά από πρωτοβουλία του ΝΟΒΕ (Ναξιακός Οργανισμός Βιοϊατρικών Επιστημών) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Στήριξης του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου και του Συλλόγου φίλων του Γ.Ν. -Κ.Υ. Νάξου.

Παρά το γεγονός ότι αναμένονταν περισσότερος κόσμος στην εκδήλωση, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με τη μονάδα υγείας του νησιού, χωρίς να λείψουν οι αντιπαραθέσεις (πολιτικές και μη) αλλά και οι προτάσεις για την επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που αφορούν το Νοσοκομείο. 
Αυτό που τόνισαν στο σύνολό τους οι ομιλητές είναι η ανάγκη ανάπτυξης του νοσοκομείου με την ενίσχυση του οργανισμού του με στόχο τη στελέχωση του και τη λειτουργία των χειρουργείων και της μονάδας τεχνητού νεφρού. Επίσης αυτό που επισημάνθηκε είναι η αποσύνδεση του νοσοκομείου Νάξου από της Σύρου και η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του. 
Το παρών, εκτός από τους διοργανωτές, μεταξύ άλλων έδωσαν εκπρόσωπος της Μητρόπολης Παροναξίας, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο νέος αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Νάξου Κώστας Απιδόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, εκπρόσωποι των εργαζομένων στη μονάδα υγείας του νησιού, γιατροί και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. 

Μετά από τις αρχικές ομιλίες των κεντρικών ομιλητών: Γιάννη Βλασερού (προέδρου της ΝΟΒΕ), Θεοχάρη Λάμπου (π. αν. διοικητή του νοσοκομείου), Μ. Φραγκίσκου (εκπροσώπου ΣΒΕΝΑΜΙΚ), Ν. Χωριανόπουλου (πρ. συνταξιούχων Νάξου), Γ. Μαργαρίτη (επάρχου Νάξου), Μ. Μαργαρίτη (δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) και Κ. Απιδόπουλου (αν. διοικητή του νοσοκομείου), το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα του νοσοκομείου και της υγείας γενικότερα στο νησί, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις. 

(αναλυτικότερο ρεπορτάζ+video σε λίγο…)

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*