Εγκαινίασε το νοσοκομείο Θήρας ο Αλέξης Τσίπρας

tsipras nosokomeio santorini 1
admin
15/07/2016 20:28
 
 
 

Με την παροιμία «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες (σ.σ. ο ίδιος το μετέτρεψε σε “χρόνια”) κοσκινίζει» εγκαινίασε το νοσοκομείο Θήρας -το οποίο κατασκευάστηκε το 2011 και θα λειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου- ο πρωθυπουργός.

«Πέντε χρόνια παραμένει αραχνιασμένο με τον εξοπλισμό να σκουριάζει. Γιατί άραγε; Γιατί δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει αυτό το έργο; Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε χρόνια κοσκινίζει εδώ στη Σαντορίνη. Πέντε χρόνια. Μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είμαστε 100{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} έτοιμοι αλλά βαρεθήκαμε να κοσκινίζουμε και θέλουμε να φάμε ψωμί. Γι’ αυτό ανοίγουμε και λειτουργούμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στηλίτευσε την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να το ιδιωτικοποιήσει –όπως είπε- εις βάρος του Δημοσίου.

tsipras nosokomeio santorini 2

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του έτους το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας θα έχει εξοπλιστεί πλήρως από γιατρούς και προσωπικό.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τόσο ο αξονικός τομογράφος όσο και η μονάδα τεχνητού νεφρού θα είναι σύντομα σε λειτουργία, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός πως οι γυναίκες του νησιού «θα μπορούν να γεννούν εδώ, χωρίς να αναγκάζονται να φεύγουν από τον τόπο τους».

tsipras nosokomeio santorini 3

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά του δημάρχου Θήρας πως έχει να έρθει πρωθυπουργός στο νησί 60 χρόνια επισημαίνοντας ότι «σήμερα δεν έρχεται ένας πρωθυπουργός λόγω ενός φυσικού φαινομένου, μίας φυσικής καταστροφής, αλλά διότι υλοποιείται μία υπόσχεση χρόνων και μία ανάγκη για την τοπική κοινωνία».

tsipras nosokomeio santorini 4

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επιτεθεί -έμμεσα- και στη ΝΔ, καθώς τόνισε πως κάποιοι μιλούν για περικοπές δαπανών αλλά εννοούν «μισθούς και συντάξεις και περικοπές δαπανών σε Παιδεία και Υγεία». Στον αντίποδα, επεσήμανε πως φέτος θα προσληφθούν περίπου 3.500 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

tsipras nosokomeio santorini 5

 

Πηγή: star.gr

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*