Η Σύρος τίμησε τους ήρωες του 1940 – Μαθητική παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
28/10/2019 19:09
 
 
 

 

Στην κατάμεστη πλατεία Μιαούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σύρο η καθιερωμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 79ης επετείου του «ΟΧΙ», παρουσία του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του βουλευτή Κυκλάδων κ. Φόρτωμα, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Δαδάου, του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα, του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, του Καθολικού Επισκόπου κ. Στεφάνου, αιρετών του α’ και β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Είχε προηγηθεί η επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, η επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης και η κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Την παρέλαση, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, άνοιξε – ως είθισται – η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ενώ συμμετείχαν σε αυτήν το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, οι Σύλλογοι Μικρασιατών και Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου, το σύνολο των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Σύρου και του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do Ερμούπολης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, καθώς και ένοπλο πεζοπόρο τμήμα του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης.

Μετά το πέρας της παρέλασης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου παρουσίασε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

(Visited 322 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*