Ρύπανση ρέματος Κορωνίδας: “Να παρθούν άμεσα μέτρα και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία”

Άκης Αξαόπουλος
19/05/2019 15:27
 
 
 

 

Στο θέμα της ρύπανσης του ρέματος της Κωμιακής που καταλήγει στον Απόλλωνα αναφέρεται ανακοίνωση που εξέδωσε το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας, που απευθύνει έκκληση σε φορείς και κατοίκους της περιοχής να δημιουργηθεί “κοινό μέτωπο” ώστε άμεσα να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα  για ένα σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.
“Να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με την ρύπανση και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία” σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η πλήρης ανακοίνωση:

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ρύπανσης στο ρέμα της Κωμιακής που καταλήγει στον Απόλλωνα, αναφέρουμε τα εξής:

Καταγγέλουμε την παρούσα και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, το πρώην επαρχείο και την περιφέρεια, που κατασκεύασαν και συντηρούν το έκτρωμα των δεξαμενών συγκέντρωσης λυμάτων της Κωμιακής, τα οποία χωρίς καμία επεξεργασία, καταλήγουν στο ρέμα επιβαρύνοντας την δημόσια υγεία, καλλιέργειες, αλλά και την κολυμβητική περιοχή του όρμου του Απόλλωνα.

Η έλλειψη σύγχρονων υποδομών όπως ύδρευσης – αποχέτευσης, μέτρα πρόληψης αλλά και άλλων δομών όπως υγείας παιδείας, αθλητισμού – πολιτισμού, με τις πολιτικές που ακολουθούνται από τους αρμόδιους φορείς – δήμου, περιφέρειας, κεντρικής πολιτείας – έχουν σαν αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψη και την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε όλους τους φορείς και τους κατοίκους, σε κοινό μέτωπο, να παλέψουμε για:
Να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα, με βάση την τεχνολογία και την επιστήμη, για σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων για όλο το τοπικό διαμέρισμα,που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και θα προστατεύουν το περιβάλλον.

Να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με την ρύπανση και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Κορρές Ευάγγελος

Η γραμματέας

Κορρέ Ιωάννα

(Visited 120 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*