#seachange στα Κουφονήσια: Ανέλαβε δράση ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου (φώτος)

 
 
 

 seachange 2018 1

Από πλαστικά, απορρίμματα και ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονταν είτε στον βυθό, είτε σε παραλίες, απάλλαξε τον επίγειο παράδεισο των Κουφονησίων ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα #seachange του ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη, ο Σύλλογος, σε πρώτη φάση, πραγματοποίησε δράσεις στις παραλίες Σπηλιά, Λουτρό, Καρνάγιο και Παριανός, απ’ όπου απομακρύνθηκαν σκουπίδια και πλαστικά από τον βυθό και τις ακτές. Ακολούθησε καθαρισμός σε τέσσερις ακόμη παραλίες στο Κάτω Κουφονήσι και στο Γλαρονήσι, ενώ ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού – σε γενικές γραμμές – ήταν καθαρές.

seachange 2018 11

seachange 2018 12

seachange 2018 13
Ωστόσο, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, σε ανάρτηση του στο Facebook, έκρινε αναγκαίο να κάνει γνωστή την άσχημη εικόνα που αντίκρισαν οι εθελοντές στο αλιευτικό καταφύγιο Παριανός, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για επιπλέον δράσεις.

seachange 2018 2

seachange 2018 3

seachange 2018 10
«Το μέρος αυτό μας άφησε πραγματικά άφωνους. Στο βυθό εντοπίστηκαν χιλιόμετρα από πετονιές, δίχτυα, φίλτρα λαδιού (κάποια έσταζαν ακόμη λάδι), μπαταρίες, λάστιχα, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και μπύρας, κουτιά από χρώματα, πινέλα και πολλά άλλα, συνθέτοντας μια εικόνα που θύμιζε υποβρύχια χωματερή….» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση, μέσω της οποίας εκφράζονται επίσης θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο της κοινότητας Κουφονησιου Αντώνη Κωβαίο για την βοήθεια του, καθώς και στην οικογένειά του Γιώργου Βεκρή (Villa Maria Vekri Koufonissia) για την άψογη εξυπηρέτηση.

seachange 2018 4

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κουφονησίου Αντώνης Βεκρής ευχαρίστησε θερμά το Σύλλογο “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου”:

“Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο προστασίας άγριας ζωής Νάξου για τον καθαρισμό των ακτών & παραλιών και κυρίως για την σημαντική προσπάθεια υποθαλάσσιου καθαρισμού του αλιευτικού καταφυγίου απο τα τόσα απορρίμματα των αλιέων. Δυστυχώς η κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή δεν ήταν καθόλου καλή! Επίσης ευχαριστώ θερμά την Γιώτα και τον Γιώργο Βεκρή για την ζεστή εξολοκλήρου φιλοξενία που παρείχαν στην πολυμελή αποστολή!! Πολλά συγχαρητήρια!!” σημείωσε. 

seachange 2018 5

seachange 2018 6

seachange 2018 7

seachange 2018 8

seachange 2018 9
Σειρά έχει τώρα η Δονούσα…

seachange 2018 14

(φωτογραφίες από την σελίδα του Συλλόγου στο Facebook)

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*