24ος Διάπλους Αιγαίου: Οι ήρωες με τα φουσκωτά επισκέφτηκαν τα Κουφονήσια (φώτος)

afiksi omadas aigaiou koufonisia 3
admin
24/05/2018 14:41
 
 
 

 

Η Ομάδα Αιγαίου, για 24η συνεχή χρονιά δραστηριοποιείται με σκοπό τη στήριξη, ενίσχυση και βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου, πραγματοποιώντας με 11 φουσκωτά σκάφη και το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος «ΜΗΝΑΣ Ε» τον 24ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, από την Πέμπτη 10 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 21 Μαΐου.

ypodoxi omadas aigaiou koufonisia 1

Αυτή τη χρονιά η Ομάδα Αιγαίου επισκεφτηκε τα νησιά: Φούρνοι, Θύμαινα, Πάτμος, Δονούσα, Αμοργός, Φολέγανδρος, Ίος και Κουφονήσια.

Η Ομάδα κατέπλευσε στον τελευταίο σταθμό γι αυτή τη χρονιά, τα Κουφονήσια, το Σάββατο 19 Μαΐου στις 4:00 το απόγευμα.

afiksi omadas aigaiou koufonisia 2

Οι κάτοικοι του νησιού υποδέχτηκαν θερμά την Ομάδα Αιγαίου κατά την άφιξη της, με ψαροκάικα, βεγγαλικά και καπνογόνα, ενώ μικροί και μεγάλοι με ενθουσιασμό καλωσόρισαν τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου προσφέροντας λουλούδια, παραδοσιακά γλυκά και ρακόμελο.

apokalyptiria omada aigaiou koufonisia 1

Αμέσως μετά έσπευσαν για το στήσιμο των Ιατρείων διαφόρων ειδικοτήτων και για την προετοιμασία των δραστηριοτήτων τους στα Κουφονήσια.

egkainia omada aigaiou koufonisia 1

Το βράδυ η Ομάδα Αιγαίου μαζί με τον φιλανθρωπικό οργανισμό “ΜΑΝΑ” πραγματοποίησαν ομιλία ενημερωτικού περιεχομένου σχετικά µε τις στρατηγικές πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, την αντιµετώπιση και θεραπεία του καρκίνου του µαστού, καθώς και για τη σωστή διατροφή και άσκηση. Στα πλαίσια της εκστρατείας αυτής, εξειδικευµένοι ογκολόγοι εξέτασαν γυναίκες όλων των ηλικιών σε ειδικά διαµορφωµένο ιατρείο, ενώ ταυτόχρονα εξειδικευµένοι ακτινολόγοι πραγµατοποιήσαν δωρεάν υπέρηχο µαστού.

iatreio omada aigaiou koufonisia 1

Επίσης μέλη της Hopegenesis ΑμΚΕ πραγματοποίησαν ομιλία ενημερωτικού περιεχομένου με θέμα: “Υπογεννητικότητα: Η σύγχρονη μάστιγα της Ελλάδας”.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής το ιατρικό τμήμα της Ομάδας Αιγαίου πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους στις παρακάτω ειδικότητες:
• ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
• ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ
• ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
• ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
• ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
• ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
• ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ
• ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
• ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ – ΠΑΙΔΟΡΘ/KΗΣ
• ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ
• ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
• ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
• ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
• ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ
• ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
• ΩΡΛ

iatreio omada aigaiou koufonisia 3

Οι γιατροί της Ομάδας πραγματοποίησαν δεκάδες αιματολογικές εξετάσεις, σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις που κρίθηκε απαραίτητο, έγιναν και μικροχειρουργικές επεμβάσεις.

omilia omada aigaiou koufonisia 2

Παράλληλα η Ομάδα Αιγαίου πρόσφερε στα σχολεία του νησιού παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό ενώ σε συνεργασία με την “ΑΙΜ” προέβη σε ενημέρωση των μαθητών του δημοτικού σχολείου για την καλή υγιεινή του στόματος και του Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η Ομάδα Αιγαίου για μια ακόμη φορά προσέφερε υποτροφίες διετούς φοίτησης στην Δ/τρια κα. Γαμβρουλή Ουρανία για μαθητές του Γυμνάσιου – Λ/Τ Κουφονησίου από το “ΙΕΚ ΑΚΜΗ” δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναπτυχθούν.

apokalyptiria omada aigaiou koufonisia 3

Το απόγευμα της Κυριακής σε μια λιτή τελετή όπου παρευρέθηκε σύσσωμη η Ομάδα Αιγαίου και μέλη των φορέων του νησιού παραδόθηκε στην κοινωνία της Κοινότητας (και τυπικά) ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Αθλητισμού Κουφονησίων ο οποίος εξοπλίστηκε και ολοκληρώθηκε πλήρως μέσω της “Ομάδας Αιγαίου” με την ευγενική χορηγία της “ΑΙΜ” & της “ΑΒ Βασιλόπουλος”.

egkainia omada aigaiou koufonisia 3

Ο κ. Κωβαίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πιστοί στο όραμα σας, για 5ο συνεχόμενο έτος βρίσκεστε κοντά μας, συνεχίζοντας αδιάκοπα για 24η χρονιά, το ταξίδι ανθρωπιάς – αγάπης – αλληλεγγύης – προσφοράς, στα μικρά νησιά που σας έχουν πραγματικά ανάγκη… Εκφράζουμε εκ μέρους της κοινωνίας των Κουφονησίων την ευγνωμοσύνη μας στην “Ομάδα Αιγαίου” και στους Χορηγούς ΑΙΜ & ΑΒ Βασιλόπουλος που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας και έδωσαν σάρκα και οστά σε αυτόν τον χώρο ζωντανεύοντας ένα όνειρο ετών, που βελτιώνει αισθητά την ποιότητα ζωής μας, παρέχοντας μας πλέον την δυνατότητα να αναπτύσσουμε και να φιλοξενούμε πλήθος κοινωνικών, παιδαγωγικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή προσφορά σας, αποφασίσαμε η κτηριακή εγκατάσταση να ονομαστεί «Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού Κουφονησίων – ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ».

egkainia omada aigaiou koufonisia 2

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Κουφονησίου παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα για την πολύτιμη συνεισφορά στη δημιουργία του πολυχώρου στον πρόεδρο της Ομάδας Αποστόλη Μπιλίρη και σε εκπρόσωπο της ομάδας για τους χορηγούς ΑΙΜ και ΑΒ Βασιλόπουλος και αμέσως μετά έγιναν τα αποκαλυπτήρια.
Κλείνοντας, πραγματοποιήθηκε προβολή που αφορά τη ζωή του βοσκού της “Κέρου”.

politistikos koufonisiou omada aigaioukoufonisia

Το βράδυ της Κυριακής ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η δημοτική κοινότητα Κουφονησίων, με την παρουσία των φορέων παρέθεσαν γεύμα στα μέλη της Ομάδας Αιγαίου τιμώντας τους για την πολυετή αμέριστη προσφορά τους.

mousiki vradia omada aigaiou koufonisia 1

Τα χορευτικά συγκροτήματα του νησιού χόρεψαν υπό τον ήχο τοπικών παραδοσιακών οργάνων κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η Κοινότητα Κουφονησίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Κέρος’’, και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού πρόσφεραν συμβολικά δώρα στην Ομάδα Αιγαίου επισημαίνοντας στα μέλη της πως με τη σταθερή παρουσία τους και την τεράστια προσφορά τους, έχουν αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στον τόπο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των Κουφονησίων να έχουν πλέον συνδέσει τη ζωή τους με την “Ομάδα” και να αδυνατούν να φανταστούν την απουσία της έστω και για ένα έτος.

simou giatros omada aigaiou koufonisia

Με αφορμή την παρουσία της Ομάδας Αιγαίου, η Κοινότητα Κουφονησίων τίμησε και την καταξιωμένη Κουφονησιώτισσα γιατρό και Διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Γεωργία Σίμου, που επίσης έχει σταθεί και συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους κατοίκους του νησιού, προσφέροντας με ανιδιοτέλεια τις ιατρικές υπηρεσίες της. Στην κ. Σίμου απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

afiksi omadas aigaiou koufonisia 1apokalyptiria omada aigaiou koufonisia 2iatreio omada aigaiou koufonisia 2iatreio omada aigaiou koufonisia 4mousiki vradia omada aigaiou koufonisia 2mousiki vradia omada aigaiou koufonisia 3mousiki vradia omada aigaiou koufonisia 4omilia mastos omada aigaiou koufonisia 1omilia omada aigaiou koufonisia 1omilia omada aigaiou koufonisia 3proedroskovaios omada aigaioukoufonisia syllogos goneon omada aigaiou koufonisia ypodoxi omadas aigaiou koufonisia 2ypodoxi omadas aigaiou koufonisia 3ypodoxi omadas aigaiou koufonisia 4ypotrofia omada aigaiou koufonisia

(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*