Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ για τις σχολικές καθαρίστριες: «Η κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της»

admin
25/08/2015 12:58
 
 
 

Να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να δώσει λύση τώρα για σχολεία και καθαρίστριες, κάλεσε την κυβέρνηση η Κομματική Οργάνωση Νάξου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις σχολικές καθαρίστριες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, με επείγουσα παρέμβαση του στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, επεσήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί – με έκτακτες ενέργειές της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών – η ανανέωση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, προκειμένου να διασφαλιστεί η καθαριότητα των σχολείων και οι χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες να μην μείνουν χωρίς μεροκάματο.

«Ένα πρόβλημα που στο παρά πέντε της τυπικής παραίτησης την κυβέρνησης και λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία παραμένει άλυτο και περιπεπλεγμένο με βάση τις νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης» τονίζει η Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ και συμπληρώνει ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος και οι φορείς υλοποίησης του (Δήμοι και ΕΙΝ) δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να παρέμβουν, αφού το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση δεν έχουν διασφαλίσει καμιά από τις θεσμικές προϋποθέσεις, ώστε τα σχολεία να μην βρεθούν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας.

 

Ασυνεννοησία (;) υπουργών

Υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν, μάλιστα, στον βουλευτή του ΚΚΕ, ότι ο κ. Βούτσης προσανατολίζεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα επαναφέρει το παλιό καθεστώς, όσον αφορά στη χρηματοδότηση και τις συμβάσεις των καθαριστριών ώστε να δώσει απάντηση στο πρόβλημα που είναι υπαρκτό.

Παρόλα αυτά, σε επικοινωνία που είχε ο κ. Κατσώτης με τον κ. Κατρούγκαλο για το ίδιο ζήτημα, φανερώθηκε ότι η κυβέρνηση είναι ακόμη αναποφάσιστη στο πώς θα παρέμβει, έστω και στο παρά πέντε, στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

(φωτό: ethnos.gr)

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*