Στο τραπέζι αιτήματα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης

admin
11/08/2015 12:41
 
 
 

Αιτήματα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κέντρο της Ερμούπολης, τα οποία σχετίζονται με την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου κατά τις βραδινές ώρες, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών Σταύρος Γουσγουνέλης και ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Κυκλάδων Μιχάλης Παράβαλος.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι εξής προτάσεις: 1ον Τροποποίηση της υφιστάμενης πορείας εξόδου οχημάτων από τον χώρο στάθμευσης στο Νησάκι μέσω οδών Καλομενοπούλου, Σουρή και μετέπειτα προς Αγ. Νικολάου (αποφυγή της οδού Απόλλωνος) και 2ον Εξέταση συστήματος εισόδου πελατών των ξενοδοχείων εντός του ιστορικού κέντρου κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων (Βιέννη, Ίμπιζα).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διευκρινίστηκε ότι οι προτάσεις της ΠΥΤ Κυκλάδων σκοπό έχουν την περαιτέρω βελτίωση ενός άκρως πετυχημένου μέτρου, με τον αντιδήμαρχο να σημειώνει από την πλευρά του ότι τα αιτήματα αυτά έχουν ήδη σταλεί στο μελετητικό γραφείο του κ. Νέλα, ο οποίος έχει αναλάβει την επικαιροποίηση και τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Ερμούπολης. Αναφορικά με την ταχύτητα κίνησης των οχημάτων, ο κ. Γουσγουνέλης επεσήμανε ότι έχουν ενημερωθεί και εγγράφως όλοι όσοι κινούνται εντός της πεζοδρομημένης περιοχής και συνεχώς γίνονται ανάλογες συστάσεις.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*