Ανοίγουν 800.000 περισσότερες θέσεις προς Ελλάδα οι αεροπορικές εταιρείες

admin
16/12/2015 16:44
 
 
 

Ο προβληματισμός που «πλανάται στον κόσμο» από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, η εξέλιξη του προσφυγικού, οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά και η νέα διαδικασία βιομετρικών θεωρήσεων visa θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς για την Ελλάδα.

Σε σημερινή εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, (ΣΕΤΕ), ο πρόεδρος του συνδέσμου, Ανδρέας Ανδρεάδης, σημείωσε, ότι το Μάρτιο θα φανεί πώς θα εξελιχθεί το 2016 για τον ελληνικό τουρισμό.

Το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρίες έχουν αυξήσει κατά 800,000 περίπου τις θέσεις για τη νέα χρονιά, σίγουρα είναι ένα θετικό γεγονός, ανέφερε ο κ. Ανδρέαδης, αλλά όλα, όπως τόνισε, θα εξαρτηθούν και από τους εξωγενείς παράγοντες που ανάφερε παραπάνω. Σε αυτούς τους παράγοντες ο κ. Ανδρέαδης προσέθεσε την εφαρμογή των προαπαιτούμενων της συμφωνίας, με το ασφαλιστικό και την εφαρμογή του νόμου για τα «κόκκινα» δάνεια να χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Όπως είπε, υπάρχει ανάγκη για θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που απαιτούν κεφαλαιουχική εξυγίανση να ρυθμίσουν συνολικά τα χρέη τους, ώστε να επανεκινήσουν σε υγιή βάση στο πλαίσιο ενός αξιόπιστου επιχειρηματικού σχεδίου, χωρίς να μεσολαβήσει «κλείσιμο» της επιχείρησης. Έτσι, η παρέμβαση στα «κόκκινα» δάνεια θα αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα ανάκαμψης της ιδιωτικής οικονομίας, κατέληξε.

Στα «συν» της επόμενης χρονιάς, η ισοτιμία του ευρώ, η χαμηλή τιμή πετρελαίου, η συλλογική ακατάπαυστη προσπάθεια επιχειρήσεων και εργαζομένων, αλλά και η συνεχώς ενισχυόμενη εικόνα ποιότητας προϊόντος και ασφάλειας προορισμού, υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης.

Σε ό,τι αφορά τέλος την συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία, τονίστηκε ότι το 2015 αυξήθηκε 6{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} ο όγκος απασχόλησης των μισθωτών. Παράλληλα, οι συνολικές αποδοχές των μισθωτών του τομέα θα αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ, αυξημένες σχεδόν κατά 200 εκατ. σε σχέση με το 2014. Τέλος οι συνολικές εισφορές του τομέα προς το ΙΚΑ θα αγγίξουν το 1,7 δισ. ευρώ.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*