Αντώνης Καρατάσος: «Το κράτος επιδοτεί την “παραοικονομία”»

Newsroom
08/08/2020 2:46
  •  
  •  
  •  

Την αγανάκτηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ» Αντώνη Καρατάσου προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να εντάξει στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Με ανακοίνωση του, ο κ. Καρατάσος κάνει λόγο για επιδότηση της παραοικονομίας από το κράτος, με την κυβέρνηση να δείχνει προτίμηση στη διενέργεια συναλλαγών μεταξύ ιδιωτών, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων να μετατρέπονται σε… «είδος υπό εξαφάνιση».

«Το σύνθημα λοιπόν δόθηκε: Όλα… χύμα […] Το απέδειξε το Υπουργείο Τουρισμού, αφήνοντας ελεύθερη τη λειτουργία χιλιάδων καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ έκλεισε για μήνες όλα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Τελικά όμως τα κατάφερε! Μας έπεισε! Και τώρα πλέον μπορούν να μετατραπούν όλα τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα σε αστικές μισθώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατάσος, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για άλλες επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα σχέση με τον τομέα του Τουρισμού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Καρατάσου:

Απίστευτα πράγματα!!! Το υπουργείο Τουρισμού ενέταξε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κράτος … να επιδοτεί την «παραοικονομία»!

Η κυβέρνηση προφανώς, δεν θέλει να συνεχίσουν να υπάρχουν τουριστικές επιχειρήσεις διαμονής. Είναι σαφές πλέον, ότι προτιμά όλες οι συναλλαγές να γίνονται μεταξύ ιδιωτών. Ούτε προδιαγραφές χρειάζονται τα καταλύματα, ούτε πρωτόκολλα, ούτε υποχρεώσεις, ούτε έλεγχοι, ούτε φόροι-τέλη κλπ. Επιτέλους εξαφάνισε τη γραφειοκρατία!!

Το επόμενο φυσικό επακόλουθο – αυτής της μεθόδου – όμως, είναι η εξαφάνιση των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων. Το σύνθημα λοιπόν δόθηκε: Όλα… χύμα.

Ταλαίπωροι επιχειρηματίες της διαμονής, μπορείτε να κλείσετε την επιχείρηση, αλλά να λειτουργεί το κατάλυμα … μια χαρά! Το προσωπικό και τα έξοδα σας, θα μειωθούν σημαντικά, οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες σας θα εξαφανιστούν. Οι έλεγχοι που πάντα φοβόσασταν από ΕΟΤ, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Υγειονομείο, Δήμο, Περιφέρεια και κάθε άλλη υπηρεσία… θα αποτελέσουν παρελθόν.

Αυτόματα καταργούνται: λογιστές, ρεσεψιονίστ, τεχνικοί ασφαλείας, υγειονομικά πρωτόκολλα, πυροσβεστικές υποχρεώσεις, η γραφειοκρατία και οι ευθύνες μισθοδοσίας (εργόσημο πλέον), δεν θα έχετε καμία δέσμευση να τηρείτε κανονισμούς ΕΟΤ – Υπουργείου Τουρισμού και κάθε νομοθεσία που σας κυνηγάει ως επιχείρηση.

Ξεχάστε τη καθημερινή καθαριότητα… μόνο όταν φύγει ο πελάτης θα καθαρίζεται το δωμάτιο. Έχετε και πισίνα; Ωραιότατα… ξεχάστε το ναυαγοσώστη και όλες τις απίθανες υποχρεώσεις και ποινές που φοβόσασταν. Σπίτι νοικιάζετε πλέον, δεν έχετε ευθύνες επιχείρησης!

Ξεχάστε την τακτική υποχρέωση προληπτικού ελέγχου δικτύου ύδρευσης για Legionella. Ξεχάστε την ετήσια υποχρεωτική απεντόμωσης από συνεργεία. Ξεχάστε το Φόρο διαμονής. Ξεχάστε τα Τέλη παρεπιδημούντων. Ξεχάστε το φόρο Επιτηδεύματος. Ξεχάστε τον ΦΠΑ. Ξεχάστε τη τήρηση φορολογικών βιβλίων και στοιχείων. Ξεχάστε τα Δελτία άφιξης, το βιβλίο πελατών, το βιβλίο COVID-19.

Ξεχάστε τους ατμοκαθαριστές, ξεχάστε τις μάσκες, ξεχάστε τις προσωπίδες, ξεχάστε τα τζάμια προστασίας, διότι… ο κορωνοϊός δεν μπαίνει στις βραχυχρόνιες και στις αστικές μισθώσεις!

Το απέδειξε το Υπουργείο Τουρισμού αφήνοντας ελεύθερη τη λειτουργία χιλιάδων καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ έκλεισε για μήνες όλα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Τελικά όμως τα κατάφερε! Μας έπεισε! Και τώρα πλέον μπορούν να μετατραπούν όλα τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα σε αστικές μισθώσεις. Μπράβο του!

Λοιπόν με τη διαμονή .. καθαρίσαμε!

Ποιοι είναι οι επόμενοι άμεσοι στόχοι:
1. Rent a car
2. Taxi
3. ΚΤΕΛ
4. Εστιατόρια
5. Καφετέριες
6. Διασκέδαση

Γιατί όλα τα παραπάνω πρέπει να είναι επιχειρήσεις; Γιατί να μην γίνονται από ιδιώτες, από ομάδες, από παρέες… στα πλαίσια της «οικονομίας διαμοιρασμού»;

Φυσικά και γίνεται!! Έρχονται…

(Visited 81 times, 1 visits today)