203 πτήσεις και 24.413 ξένοι τουρίστες στα Διεθνή Αεροδρόμια Σαντορίνης και Μυκόνου τις πρώτες 16 μέρες του Ιουλίου

Newsroom
20/07/2020 8:48
  •  
  •  
  •  

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του επιβατικού κοινού ήρθαν ξανά οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, διαχρονικά ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί, οι οποίοι – δεδομένων των νέων υγειονομικών συνθηκών – επιλέγονται και λόγω της ασφάλειας που παρέχουν.

Όπως αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της Fraport (για τα αεροδρόμια της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου) και της Υ.Π.Α. (για το αεροδρόμιο της Καρπάθου) για την κίνηση του επιβατικού κοινού κατά τις πρώτες 16 ημέρες του Ιουλίου, οπότε και άνοιξαν ξανά τα παραπάνω αεροδρόμια σε διεθνείς πτήσεις, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου διατηρούν το ισχυρό brand και το υψηλό μερίδιο που σταθερά κατείχαν στην τουριστική αγορά τα προηγούμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport και της Υ.Π.Α., το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 682 διεθνείς πτήσεις μέσω των οποίων αφίχθησαν στα αντίστοιχα νησιά 89.560 τουρίστες.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η ως την 16η Ιουλίου, οι αφίξεις διεθνών πτήσεων και οι αντίστοιχοι επιβάτες που αφίχθησαν μέσω αυτών, στα πέντε διεθνή αεροδρόμια των νησιών του Ν. Αιγαίου έχουν ως εξής:

*Στην Σαντορίνη, πραγματοποιήθηκαν 99 Διεθνείς πτήσεις μέσω των οποίων αφίχθησαν στο νησί 12.277 επιβάτες.
*Στην Μύκονο, πραγματοποιήθηκαν 104 Διεθνείς πτήσεις μέσω των οποίων αφίχθησαν στο νησί 12.136 επιβάτες.
*Στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκαν 289 Διεθνείς πτήσεις μέσω των οποίων αφίχθησαν στο νησί 41.320 επιβάτες.
*Στην Κω, πραγματοποιήθηκαν 173 Διεθνείς πτήσεις μέσω των οποίων αφίχθησαν στο νησί 23.046 επιβάτες.
*Στην Κάρπαθο, πραγματοποιήθηκαν 12 Διεθνείς πτήσεις μέσω των οποίων αφίχθησαν στο νησί 781 επιβάτες.

Ως αντίκρισμα του θετικού κλίματος κατά την επίσημη έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, εκτιμάται και το γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, μέχρι χθες ποσοστό άνω του 70% των 5άστερων ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού έχει τεθεί σε λειτουργία.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί πως ο αριθμός των 89.560 αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κατά το διάστημα μεταξύ 1ης και 16ης Ιουλίου 2020, αφορά μόνον τις αφίξεις μέσω Διεθνών πτήσεων στα 5 Διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου.

Ωστόσο, στον συνολικό αριθμό των επισκεπτών που δέχθηκαν τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου θα πρέπει να προσμετρηθούν και οι ξένοι τουρίστες που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια έφτασαν στα νησιά είτε με πτήσεις εσωτερικού, είτε μέσω της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Ο συνολικός αριθμός (συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των επιβατών των πτήσεων εσωτερικού και των σκαφών της ακτοπλοΐας) δημοσιοποιείται μέσω των αντίστοιχων περιοδικών εκθέσεων της Τράπεζας της Ελλάδος που τα καταγράφει μέσω σχετικού μηχανισμού αποτύπωσης όλων των στοιχείων και παραμέτρων του Ελληνικού Τουρισμού ανά Περιφέρεια της χώρας.

(Visited 50 times, 1 visits today)