Tην πρόταση της Περιφέρειας να μισθώσει ξενοδοχεία «καραντίνας» παρουσίασε ο Γ. Χατζημάρκος

Newsroom
07/05/2020 11:56
 
 
 

 

Την απόφαση της Περιφέρειας για τη μίσθωση (με δικές της δαπάνες) ξενοδοχείων φιλοξενίας τυχόν ασθενούντων από κορωνοϊό στους τουριστικούς προορισμούς των νησιών της παρουσίασε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιώργος Χατζημάρκος.

Η παρουσίαση έγινε στην τηλεδιάσκεψη με επίκεντρο τις δράσεις για την επανεκκίνηση του Τουρισμού, στην οποία συμμετείχαν οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας και οι εκπρόσωποι τριτοβάθμιων φορέων Τουρισμού σε πανελλαδικό επίπεδο: ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ) Γιάννης Ρέτσος, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων) Γρηγόρης Τάσιος και ο Πρόεδρος του ΞΕΕ (Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας) Αλέξανδρος Βασιλικός.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Αντιπροέδρος του ΣΕΤΕ και Πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης.
Ο κ. Χατζημάρκος πρότεινε αυτό (δηλ. η μίσθωση ξενοδοχείων φιλοξενίας τυχόν ασθενούντων από κορωνοϊό) να ακολουθηθεί και από τους υπόλοιπους τουριστικούς περιορισμούς ανά Περιφέρεια, προκειμένου να δοθεί μία από τις πολλές απαντήσεις που πρέπει να δοθούν στον τουριστικό κλάδο, ώστε και οι επιχειρηματίες του Τουρισμού να πάρουν την απόφαση να λειτουργήσουν φέτος τις επιχειρήσεις τους.

Όπως υποστήριξε ο κ. Χατζημάρκος, σύμμαχοι των Περιφερειών και των τουριστικών προορισμών είναι οι αεροπορικές εταιρίες, αφού οι διμερείς επαφές με τα κράτη εντός και εκτός Ε.Ε. απ’ όπου μπορούν να αντληθούν επισκέπτες, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητας της κυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Σε συνεννόηση, λοιπόν, με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεργαστεί στενά με τις αεροπορικές εταιρίες πάνω στις αγορές, από όπου τον Ιούνιο, θα είναι γνωστό ότι υπάρχει ελπίδα να αντληθούν επισκέπτες, προκειμένου να διευκολύνει το ρεύμα αυτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

«Πρέπει στην σκέψη του καθενός να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο μη λειτουργίας το 2020. Για την επανεκκίνηση του Τουρισμού πρέπει να διαθέσουμε το σύνολο της ενέργειάς μας, ενώ αμέσως μετά το υγειονομικό στοίχημα, το επόμενο στοίχημα επιβίωσης είναι η επανεκκίνηση του Τουρισμού» δήλωσε εμφατικά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για μίσθωση ξενοδοχείων με δικές της δαπάνες για τη φιλοξενία ελαφρά ασθενούντων από κορωνοϊό που δεν χρήζουν νοσηλείας, προκειμένου να απομονωθούν, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, δήλωσε ενθουσιασμένος καθώς διευκολύνει την επαναλειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων τη φετινή ιδιόμορφη τουριστική χρονιά και εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*