Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα των ξενοδοχείων

Newsroom
02/05/2020 3:50
  •  
  •  
  •  

 

Στην τελευταία φάση του σχεδίου άρσης των μέτρων βρίσκεται το άνοιγμα των ξενοδοχείων.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος μίλησε στο CNN τόνισε ότι η Ελλάδα στη διάρκεια τη κρίσης επέδειξε ηγετική ικανότητα στον τρόπο με το οποίο αντιμετώπισε τόσο αποτελεσματικά και με τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες.

«Η Ελλάδα φαινόταν ανέκαθεν να είναι, το μαύρο πρόβατο -εάν θέλετε- της οικογένειας, αυτή τη φορά έδειξε ότι είναι το καλό παράδειγμα, και αυτό συνέβη όχι μόνον μέσα από τις εξαιρετικά ορθές αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης αλλά επίσης μέσα από το είδος της υπευθυνότητας που επέδειξαν οι Έλληνες στην διάρκεια αυτής της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πότε ανοίγουν

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Για τα ξενοδοχεία ισχύουν οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας των καταστημάτων εστίασης, όσον αφορά στις καφετέριες και τα εστιατόριά τους. Δηλαδή, τραπέζια θα υπάρχουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα και με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι.

Μέσα στον Ιούνιο, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα. Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές.

Είχε προηγηθεί απόφαση στα μέσα Μαρτίου για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τα τέλη Απριλίου, για τον περιορισμό της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις συνολικά για την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας, που θα περιλαμβάνει και το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων, των τουριστικών γραφείων κ.λπ.

Η αναστάτωση στον τουρισμό

Η φετινή χρονιά για τα ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη χώρα εκτιμάται από εκπροσώπους του κλάδου λίγο ως πολύ καταστροφική.

Κανένας από τους ξενοδόχους δεν αναμένει να βγάλει κέρδος φέτος, ενώ ο τζίρος εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι κατά τουλάχιστον 50%.

Πώς θα είναι φέτος οι διακοπές

Για αυτή την επόμενη ημέρα ετοιμάζονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, περνώντας από το μικροσκόπιο τόσο την προστασία των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα των οργανισμών.

Στην εποχή του κορωνοϊού τους πελάτες των ξενοδοχείων περιμένουν πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα a la carte.

Τα Check in & Check out θα γίνονται από απόσταση μέσω έξυπνων συσκευών και για όσους θελήσουν να επισκεφτούν τη Reception, την επικοινωνία με τους εργαζόμενους θα τους χωρίζει μια γυάλινη επιφάνεια.

(Visited 663 times, 1 visits today)