Σε ελληνοτουρκικό φόρουμ για τον τουρισμό συμμετείχε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης

admin
25/08/2015 13:38
 
 
 

Στο ελληνοτουρκικό φόρουμ με θέμα «Ελλάδα-Τουρκία: Δύο χώρες – Ένας Τουριστικός Προορισμός» που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και το Αϊβαλί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Αυγούστου, στο πλαίσιο της 3ης Expo-Aegean 2015, συμμετείχε για πρώτη φορά ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Το ελληνοτουρκικό φόρουμ έδωσε την ευκαιρία σύσφιξης των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την αμοιβαιότητα προς όφελος και των δύο πλευρών και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της γείτονας χώρας και των νησιών, με έμφαση στο πεδίο του Τουρισμού και της Επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια δε, τη συζήτησης τονίστηκε από όλες τις πλευρές ότι ο Τουρισμός αποτελεί τον ισχυρότερο και πιο ανταγωνιστικό κλάδο της οικονομίας, ο οποίος σε καιρούς κρίσης παρουσιάζει έντονα σημάδια ανάπτυξης.

 

Τουριστικό «άνοιγμα» της Σύρου στην Τουρκία

Η Σύρος, χαιρετίζοντας τις κινήσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας των δύο χωρών, επικοινώνησε την προσπάθεια της να διαμορφώσει την ταυτότητά της και να βελτιώσει την εικόνα και τη φήμη της, προσελκύοντας Τούρκους επισκέπτες και επενδύσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «το νησί, παρά τον ασύγκριτο ιστορικό και πολιτιστικό του πλούτο, τις φυσικές ομορφιές και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που διαθέτει, δεν έλκυε μέχρι σήμερα, όπως και η πλειοψηφία των νησιών, επισκέπτες υψηλής ποιότητας και δαπάνης, γεγονός το οποίο οδήγησε σε μια σπειροειδή διαδικασία υποβάθμισης, σε οικονομικούς όρους».

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη ότι η Τουρκία διαθέτει ποιοτικούς τουρίστες υψηλής δαπάνης με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και απαιτήσεις, που δεν είναι άλλα από τον ήλιο, την θάλασσα και τον πολιτισμό, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης απηύθυνε πρόσκληση ανταπόδοσης της φιλοξενίας προς τον Δήμο και το Επιμελητήριο του Αϊβαλί, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία επ’ ωφελεία των περιοχών μας.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*