Στη Ρόδο ο αντιπρόεδρος του CNN International – Συνάντηση εργασίας για τη διεθνή προβολή των νησιών της Περιφέρειας

admin
21/08/2015 1:52
  •  
  •  
  •  

Στο τελικό στάδιο σύναψης ισχυρής συμμαχίας με το δίκτυο CNN για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σήμερα, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είχε στο γραφείο του στη Ρόδο πολύωρη συνεργασία με τον αντιπρόεδρο του CNN International Antonio Canto και πολυμελές κλιμάκιο της TCP, με σκοπό τον σχεδιασμό του πλαισίου συνεργασίας της Περιφέρειας με τον παγκόσμιο ειδησεογραφικό κολοσσό. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου – Βακιάνη και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι, στην πρώτη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου στις αρχές Νοεμβρίου, να γίνει ένα νέο φρέσκο και δυναμικό ξεκίνημα της τουριστικής ταυτότητας των μοναδικών νησιών μας.

Γ. Χατζημάρκος: «Για τον τουρισμό μας, στοχεύουμε μόνο στην κορυφή»

«Η παρουσία του κ. Antonio Canto και των συνεργατών του σήμερα εδώ, αποδεικνύει την δική μας προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό των νησιών μας, την ετοιμότητα μας και το πόσο σκληρά και μεθοδικά έχουμε δουλέψει έως τώρα» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε: «Έχουμε την ανάγκη να κτίσουμε συνεργασίες και συμμαχίες τέτοιες, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αντιστρέψουμε ένα δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται στις αγορές του εξωτερικού από την αρνητική ειδησεογραφία που ακολουθεί την χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βγαίνει μπροστά και οικοδομεί συμμαχίες και συνεργασίες και σε διεθνές επίπεδο. Συνεργασίες που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να απευθυνθούμε στη διεθνή κοινότητα προβάλλοντας τα πραγματικά χαρακτηριστικά των νησιών μας. Μια τέτοια συνεργασία είναι και αυτή με το διεθνές δίκτυο του CNN, τους καλύτερους στον κόσμο, διότι μόνο εκεί πια πρέπει να στοχεύουμε. Οι στόχοι μας στο εξής πρέπει να είναι μόνο οι κορυφές. Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αξίζουν μόνο οι κορυφές».

Από την πλευρά του, ο κ. Antonio Canto δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στη Ρόδο για να εξετάσει την δυνατότητα συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. «Είμαστε εξειδικευμένοι σε αυτόν τον τομέα και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» ανέφερε σε μια σύντομη δήλωσή του προς τα ΜΜΕ.

 

(Visited 6 times, 1 visits today)