VIDEO: Χατζημάρκος και Λιανός στο MEGA για τις εξελίξεις στη χώρα και τον τουρισμό

mega
admin
29/06/2015 23:57
 
 
 

Στην εκπομπή έκτακτης επικαιρότητας “Ελλάδα Ώρα Μηδέν” με τους Καμπουράκη – Οικονομέα συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ξημερώματα Τρίτης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης προκειμένου να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά ενόψη της τουριστικής περιόδου, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

 

“Η τουριστική κίνηση καταρρέει”

Την άποψη ότι “η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει το δημοψήφισμα” εξέφρασε ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος σημείωσε ότι ότι αυτό “περιέχει ένα διχαστικό μήνυμα το οποίο την επόμενη ημέρα δεν παράγει αποτέλεσμα ανεξάρτητα του “Ναι” ή “Όχι”. Ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και όλες τις εξελίξεις που έχουν ακολουθήσει, “έχει καταρρεύσει η τουριστική σεζόν”. “Είναι δυνατόν με όλα αυτά να μην καταρρέει ο τουρισμός; Το 1/3 του τουρισμού της χώρας προέρχεται από το Ν. Αιγαίο. Ακυρώνονται όχι μόνο κρατήσεις αλλά και πτήσεις. Μικρά νησιά που δουλεύουν τουριστικά μόνο με Έλληνες τουρίστες τι θα κάνουν; Τι θα γίνει το χειμώνα; Η φτωχοποίηση συντελείται με τον πιο βίαιο τρόπο” σημείωσε.

 

“Πάγωμα των κρατήσεων”

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί μέχρι αυτή την ώρα στη Νάξο έκανε λόγο για “πάγωμα των κρατήσεων” αλλά και ξεκίνημα ακυρώσεων από το απόγευμα της Κυριακής. Αυτό που ιδιαίτερα επεσήμανε είναι η κατάσταση που επικρατεί στα μικρά νησιά του δήμου όπου τα ΑΤΜ που υπάρχουν δεν έχουν χρήματα κι έτσι παραθεριστές και επαγγελματίες θα πρέπει να ταξιδεύουν καθημερινά στη Νάξο για να μπορέσουν να πάρουν έστω και τα 60 € που μπορούν (και τα μισά να τα πληρώνουν εισιτήρια…).  “Οι τουρίστες μας ρώταγαν από το Μάιο εάν θα είναι ομαλή η κατάσταση στην Ελλάδα για να την επισκεφτούν κι εμείς τους καθησυχάζαμε” είπε και πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις της όλης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί θα είναι “ντόμινο”…

 

“Καταιγίδα ακυρώσεων”

Για “καταιγίδα ακυρώσεων” έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Ρόδου κ. Καμπουράκης ο οποίος περιέγραψε με μελανά γράμματα το πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός στη χώρα. “Οι ακυρώσεις είναι αμέτρητες… Χαλάζι… Οι πελάτες θέλουν να φύγουν και ρωτούν αν μπορούν να μεταφέρουν τις κρατήσεις τους για …αργότερα. Ο τουρίστας δε θέλει αβεβαιότητα και οι ταξιδιωτικές οδηγίες από όλα τα κράτη προειδοποιούν τον κόσμο να μην έλθουν στη χώρα μας”. Ο κ. Καμπουράκης έκανε λόγο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες σχετικά με τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων ή των ξενοδοχείων τους, χρήματα που θα πρέπει καθημερινά να πληρώνουν cash κάτι που δυσκολεύει την κατάσταση αφού οι τράπεζες είναι κλειστές.  

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:  

{yputube}kJcRvW3LHFg{/youtube}

(Visited 32 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*