“Παγωμάρα” στον τουριστικό κόσμο της Νάξου

admin
29/06/2015 14:37
 
 
 

«Εβδομάδα βαρόμετρο» χαρακτηρίζει ο τουριστικός κόσμος της Νάξου αυτή την εβδομάδα των ραγδαίων εξελίξεων για τη χώρα… 

Όπως υπογράμμισε στο naxostimes.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Βαγγέλης Κατσαράς, προς το παρόν τουλάχιστον, οι ακυρώσεις των κρατήσεων σε ξενοδοχεία και καταλύματα κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα, όμως υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το τι θα συμβεί στη συνέχεια, όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαργαρίτης, μετά τις ταξιδιωτικές οδηγίες που δίνουν συνεχώς, η μια χώρα μετά την άλλη.

Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες του νησιού, των οποίων η ανησυχία είναι έκδηλη, όλες σχεδόν οι συναλλαγές των αλλοδαπών τουριστών γίνονται μέχρι τώρα φυσιολογικά, με πιστωτική κάρτα, που άλλωστε είναι και ο τρόπος που συνήθως κάνουν τις συναλλαγές τους οι ξένοι… Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις της Νάξου (90{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d}) διαθέτουν τα απαραίτητα μηχανάκια για πληρωμή με πιστωτική κάρτα, οπότε για τους ξένους τουρίστες που κινούνται με κάρτα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις συναλλαγές.

Το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τουρίστες για τους οποίους το τοπίο, σχετικά με τις φετινές τους διακοπές, είναι θολό αφού έχουν “παγώσει” μετά τις τελευταίες εξελίξεις όπως και οι απασχολούμενοι με τον τουρισμό επιχειρηματίες. Όσοι Έλληνες βρίσκονται ήδη σε διακοπές και δεν έχουν μετρητά σίγουρα θα έχουν σοβαρά προβλήματα μετά το κλείσιμο των τραπεζών και το όριο στις συναλλαγές. 

Εκτίμηση όλων είναι ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να συμβούν όλα αυτά τα οποία όπως και να είναι θα αποτελέσουν πλήγμα για τον τουρισμό…

Σήμερα το βράδυ στις 8:30 έχει προγραμματιστεί συνάντηση όλων των απασχολούμενων με τον τουρισμό φορέων της Νάξου, από την Τουριστική Επιτροπή, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν πως θα διαχειριστούν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής

Καλείστε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού την Δευτέρα 29/06/2015 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για την καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας των επισκεπτών, μετά τις τελευταίες τραπεζικές εξελίξεις.

 

 (φωτό από την άφιξη στη Νάξο του Blue Star Delos, την Παρασκευή 26-06-2015)

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*