Στη Μύκονο το Σάββατο το παραδοσιακό ξύλινο σκάφος από το Κατάρ

ξύλινο σκάφος
Newsroom
03/08/2019 12:29
  •  
  •  
  •  

 

Το 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος, χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ, πρόκειται να φτάσει στη Μύκονο το Σάββατο 3 Αυγούστου και θα παραμείνει έως τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Πειραιά και την Κέρκυρα.

Η εκδήλωση της άφιξης του σκάφους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 19.00, στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου, όπου και θα δέσει για δύο ημέρες.

Οι 16 ναυτικοί, που αποτελούν το πλήρωμα του σκάφους, θα υποδεχθούν τους κατοίκους της Μυκόνου και θα τους ξεναγήσουν στο σκάφος – Μουσείο, που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ και ταυτόχρονα προωθεί το γεγονός της διοργάνωσης στη χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας του Κατάρ στην Αθήνα.

Το Al Mubaraki, όπως ονομάζεται το ξύλινο σκάφος, με 16 Καταρινούς ναυτικούς σε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών, θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια.

Στη Μύκονο πλέει μετά τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Πειραιά, Κέρκυρα, Άγιους Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

Το 40μετρο σκάφος κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του, μιας και συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας, όπως επισημαίνεται.

Μέσω αυτού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Kατάρ -«Κatara»- υλοποιεί ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου, προστίθεται.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παραδοσιακό ξύλινο σκάφος του Κατάρ, θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.