Trivago: Σε Κυκλάδες και Χαλκιδική τα ακριβότερα ξενοδοχεία της Μεσογείου

 
 
 

kouros mykonos

Στον “ουρανό” έστειλαν φέτος τις τιμές των δωματίων των ξενοδοχείων τους, μετατρέποντάς τα σε “χρυσωρυχεία” οι περισσότεροι ξενοδόχοι στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενοι την έκρηξη, τα τελευταία χρόνια, του τουριστικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν του χρόνου να ρίξουν στα βαθιά τις τιμές, εάν το ρεύμα των τουριστών στραφεί, λόγω της ακρίβειας, σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου (Τουρκία, Αίγυπτος, Ιταλία, Ισπανία, Μαρόκο κλπ).

Σύμφωνα με στοιχεία της διαδικτυακής τουριστικής πλατφόρμας trivago.com η οποία συνέκρινε τις τιμές που οι ξενοδόχοι διέθεταν, τον περασμένο Ιούνιο, τα δωμάτια των ξενοδοχείων τους σε χώρες της Μεσογείου, οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική είναι οι πλέον ακριβοί τουριστικοί προορισμοί σε όλη τη Μεσόγειο, καθώς οι τιμές των δωματίων των ξενοδοχείων προορίζονται σχεδόν μόνο για βαθύπλουτους και κροίσους.

Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία της trivago.com η μέση τιμή κράτησης δωματίου σε 5στερο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες έφτασε τον Ιούνιο τα 535 ευρώ, όταν στη Μαγιόρκα Ισπανίας ήταν 324 ευρώ, στην Ιστρια 323 ευρώ και στο Ρίμινι της Ιταλίας 288 ευρώ. Στο Μπόντρουμ της Τουρκίας, που φέτος άρχισε να ανακάμπτει τουριστικά,η μέση τιμή δωματίου 5στερου ξενοδοχείου ήταν 220 ευρώ και στην Αττάλεια 169 ευρώ.

Τη δεύτερη θέση σε υψηλότερες τιμές δωματίων 5στερων ξενοδοχείων κατέχει η Χαλκιδική με μέση τιμή κράτησης δωματίου τα 353 ευρώ, ενώ σχετικά υψηλές είναι και οι τιμές των 5στερων ξενοδοχείων σε Κρήτη ( μέση τιμή δωματίου 265 ευρώ),νησιά Ιουνίου (265 ευρώ) και Δωδεκάνησα(234 ευρώ).

Ωστόσο σε υψηλά επίπεδα τιμών κινήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στη χώρα μας ακόμη και τα ξενοδοχεία 3 αστέρων με μέση τιμή διάθεσης δωματίων στις Κυκλάδες τα 134 ευρώ ,όταν η μέση τιμή δωματίου σε 4στερα ξενοδοχεία στο Ρίμινι της Ιταλίας ήταν 119 ευρώ, στο Μπόντρουμ 94 ευρώ και στην Αττάλεια της Τουρκίας 75 ευρώ.

 

Πηγή: newpost.gr

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*