VIDEO: Χιλιάδες τουρίστες στα νησιά των Κυκλάδων

 
 
 

touristes 1

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες αδειούχοι του Ιουλίου που εγκαταλείπουν σταδιακά την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και ξένοι τουρίστες που αναχωρούν για τα νησιά με την κίνηση σε λιμάνια να χτυπάει κόκκινο όλες τις τελευταίες ημέρες και κυρίως το Σαββατοκύριακο.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στα πλοία η πληρότητα έφτασε το 90% για τις Κυκλάδες , που αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου, για τα νησιά των Κυκλάδων το Σάββατο 21 Ιουλίου αναχώρησαν συνολικά από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου 45 πλοία για τα νησιά των Κυκλάδων που μετέφεραν 38.622 επιβάτες. (Λιμάνι Πειραιά: 25 δρομολόγια και 26.016 επιβάτες, 
λιμάνι Ραφήνας: 14 δρομολόγια και 9.929 επιβάτες, λιμάνι Λαυρίου: 6 δρομολόγια και 2.677 επιβάτες).

Ένας μεγάλος αριθμός επιβατών είχαν προορισμό τη Νάξο, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Αιγαίου. Η Νάξος, από το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη κινείται σε “ρυθμούς Αυγούστου” και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αγγίζουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 100%. Τόσο ο Μάιος όσο και ο Ιούνιος έγραψαν φέτος ανοδική πορεία στις αφίξεις τουριστών στο νησί. Οι επόμενες ημέρες μέχρι και το τέλος Αυγούστου το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αναμένεται να κατακλυστεί από τους παραθεριστές, ενώ και ο Σεπτέμβρης σύμφωνα με τις προ-κρατήσεις θα είναι ένας πολύ δυνατός τουριστικά μήνας.

Πάντως εάν κάποιος θέλει να ταξιδέψει με προορισμό τις Κυκλάδες, καλό θα ήταν να έχει κλείσει νωρίτερα το εισιτήριο του, αφού είναι άγνωστο εάν θα κατορθώσει να βρει εισιτήριο την ώρα της αναχώρησης των πλοίων.

Στη Νάξο την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 αλλά και την Κυριακή 22 Ιουλίου επιβιβάστηκαν χιλιάδες κόσμου…
Το βίντεο είναι από την άφιξη του Blue Star και του Sea Jet στο λιμάνι Νάξου, την Κυριακή το μεσημέρι:

https://www.youtube.com/watch?v=tJPBUbHplSo&feature=youtu.be 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*