Έλενα Κουντουρά από τη Ρόδο: «Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ο πολυνησιακός χαρακτήρας του Αιγαίου» (video)

 
 
 

Για την υλοποίηση μιας «συγκροτημένης εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής και μιας πολυεπίπεδης νησιωτική πολιτικής» έκανε λόγο στην ομιλία της στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Ρόδο η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της για την εξαιρετική συνεργασία με τον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, καθώς και με όλες τις τοπικές αρχές και τους φορείς.

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, με στόχο την τόνωση των τοπικών οικονομιών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εν τέλει την έλευση της (πολυπόθητης) ανάπτυξης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού είναι αποτέλεσμα του συλλογικού έργου της κυβέρνησης και της συνένωσης όλων των παραγωγικών δυνάμεων».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η υπουργός αναφέρθηκε στα ρεκόρ που κατέγραψε το 2017 σε όλα τα τουριστικά μεγέθη το Νότιο Αιγαίο, με το 2018 να εξελίσσεται ακόμη πιο δυναμικά, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
«Ο πολυνησιακός χαρακτήρας του Αιγαίου αποτελεί ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που αξιοποιούμε για να προωθήσουμε θεματικά τουριστικά προϊόντα και εμπειρίες, πέραν από τον ήλιο και τη θάλασσα […] Η διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και την αγροδιατροφή είναι πολύ σημαντική» υποστήριξε η κ. Κουντουρά, η οποία αναφέρθηκε επίσης στον πολιτιστικό πλούτο του Αιγαίου, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα νησιά του Ν. Αιγαίου.
(φωτό: dikaiologitika.gr)

https://www.youtube.com/watch?v=aIsDxrEt3ts

 

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*