Η Πάρος στην MITT 2015 στη Μόσχα

admin
24/03/2015 09:54
 
 
 

Ο Δήμος Πάρου ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή του στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού MITT 2015, η οποία διεξήχθη στην Μόσχα από 18-21 Μαρτίου.

Η Έκθεση αυτή θεωρείται ως η σημαντικότερη Ρωσική Τουριστική Έκθεση και η 5η σημαντικότερη παγκοσμίως, η οποία φέτος εξέπεμψε θετικά μηνύματα για την ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς.
Η Πάρος συμμετείχε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) μαζί με την Σαντορίνη από Κυκλάδες. Το stand της Πάρου όπως και ολόκληρη η έκθεση σημείωσε ικανοποιητική επισκεψιμότητα και τα μηνύματα για την τουριστική περίοδο του 2015 ήταν ενθαρρυντικά.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επαγγελματίες τουρισμού και δημοσιογράφους, των οποίων τα στοιχεία θα κοινοποιηθούν σύντομα στους επαγγελματίες του νησιού προς αξιοποίηση. 

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους αντιπροσώπους του Συνοδικού Γραφείου κ. Βασίλειο Τζέρπο και κ. Χρήστο Πετρέα, όπου και συζητήθηκε η προώθηση της Εκατονταπυλιανής ως προσκυνηματικός προορισμός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τον ιερό ναό της Εκατονταπυλιανής, την μόνιμη έκθεση με θέμα “Η Πάρος μέσα από τη ρώσικη χαρτογραφία 1770-1774”, η οποία φιλοξενείται στον χώρο των κελιών του μοναστηριού του Άϊ-Γιάννη Δέτη, το μοναστήρι του Χριστού του Δάσους και κυρίως ο τάφος του Αγίου Αρσενίου και τα αρχαιολογικά αξιοθέατα του νησιού.

Στόχος του Δήμου Πάρου είναι η δυναμική παρουσία και συστηματική προβολή του νησιού τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού. 
Να σημειωθεί ότι, το Δήμο Πάρου εκπροσώπησε η κ. Ελένη Τριπολιτσιώτη.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*