Αυξημένες οι πτήσεις για Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

admin
20/03/2015 19:01
 
 
 

Προς την Ελλάδα ανοίγουν τα φτερά τους οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες για το 2015. Μπορεί οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο Grexit να πυκνώνουν, ταυτόχρονα όμως πυκνώνουν και αυτό είναι πιο πραγματικό, τα δρομολόγια μεγάλων και μικρών αεροπορικών εταιρειών προς την χώρα μας για το καλοκαίρι του 2015, προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

 

Αυτό που απαιτείται πλέον όπως μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την “απογείωση” του ελληνικού τουρισμού είναι σύνεση και σοβαρότητα από όλους… Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Ευρώπη και όλο τον κόσμο πρόκειται να παίξει και αυτό το καλοκαίρι ο Όμιλος Lufthansa.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου αυξάνουν τη συχνότητα των πτήσεων από/προς Ελλάδα ενώ προσθέτουν νέους δημοφιλείς προορισμούς στο θερινό πρόγραμμα πτήσεων, επενδύοντας στην ελληνική αγορά και στην άνοδο του ελληνικού τουρισμού. Η Lufthansa έχει αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων από Αθήνα προς Μόναχο ήδη από τον Μάρτιο, προσθέτοντας 4 επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος, το οποίο αρχίζει στα τέλη του μήνα, θα φτάσει να συνδέει τις δύο πόλεις 23 φορές την εβδομάδα. Επίσης η γερμανική αεροπορική εταιρεία, εντάσσει φέτος στο πρόγραμμά της και νέο δρομολόγιο προς την Ελλάδα. Από τις 30 Μαΐου, η Lufthansa θα συνδέει το Μόναχο με το Ηράκλειο της Κρήτης, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου για τους Ευρωπαίους και ειδικά για τους Γερμανούς. Επίσης από τις 29 Απριλίου 2015, η Austrian Airlines θα προσφέρει τέσσερις επιπλέον νυχτερινές πτήσεις την εβδομάδα από τη Βιέννη προς την Αθήνα με επιστροφή στην Αυστριακή πρωτεύουσα το επόμενο πρωί, αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες της πτήσεις από 7 σε 11.

Οι επιπλέον πτήσεις προσφέρουν στους επιβάτες πρόσθετες δυνατότητες ανταπόκρισης μέσω του κόμβου της Βιέννης, ιδιαίτερα προς τη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη. Και η SWISS αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Ζυρίχη και Γενεύη ενώ και φέτος θα συνδέει το Ηράκλειο Κρήτης, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο με τη βάση της στη Γενεύη. Ακόμη οι επιβάτες της Brussels Airlines θα μπορούν το καλοκαίρι να ταξιδεύουν από την Αθήνα προς την πρωτεύουσα της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, 4 φορές την εβδομάδα, προσφέροντας συνδέσεις με άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και με πόλεις της Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής. Νέα δρομολόγια προς και από την χώρα μας ανακοίνωσε και η British Airways η οποία συνδέει τη Μ.Βρετανία με 4 καινούριους προορισμούς στα ελληνικά νησιά, Κω, Κέρκυρα, Ρόδο και Ηράκλειο.

Επιπλέον, αυξάνονται οι πτήσεις προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Στη Μύκονο θα πραγματοποιούνται έξι πτήσεις την εβδομάδα και στη Σαντορίνη πέντε πτήσεις την εβδομάδα, από τα αεροδρόμια Heathrow και London City. Επίσης, όπως κάθε καλοκαίρι, επανέρχεται η Θεσσαλονίκη με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από το Gatwick. Ακόμη η British Airways συνεχίζει να υποστηρίζει και να ενισχύει το δίκτυό της προς / από την Αθήνα. Η Αθήνα εξυπηρετείται με τέσσερις πτήσεις την ημέρα, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Η πρωινή αναχώρηση, μαζί με τις 2 μεσημεριανές, προσφέρουν ανταπόκριση σε ολόκληρο το δίκτυο της British Airwways και των συνεργαζόμενων εταιρειών.

Νέες πτήσεις προς Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2015 ανακοίνωσε και η Finnair, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Φινλανδίας και ο εθνικός της αερομεταφορέας. Από τη θερινή αεροπορική περίοδο του 2015, θα προσφέρει νέα τακτικά δρομολόγια προς δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, ανάμεσά τους το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Ρόδος και η Κως. Τέλος και η TUI Germany αυξάνει το air capacity προς προορισμούς της Μεσογείου απο τον Μαίο και τον Ιούνιο (3.000 επιπλέον θέσεις) προς την Ισπανία, Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία. Οι επιπλέον πτήσεις θα γίνονται από την TUIfly από οκτώ Γερμανικά αεροδρόμια.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*