Θετικός ο απολογισμός από την μέχρι τώρα παρουσία της Περιφέρειας στις τουριστικές διοργανώσεις

admin
06/03/2015 15:31
 
 
 

Θετικός, αλλά όχι υπέρμετρα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιώργος Χατζημάρκος μετά τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε δύο σημαντικές τουριστικές διοργανώσεις στο Βερολίνο και το Ντουμπάι.

Όσον αφορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου, στην οποία το Νότιο Αιγαίο συμμετείχε με δικό του περίπτερο, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι το μόνο που «σκιάζει» τα ιδιαίτερα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της σεζόν του 2015, είναι η αρνητική προβολή των πολιτικών εξελίξεων από τα διεθνή ΜΜΕ. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος, «γίνεται πολύ μεγάλη εκμετάλλευση του θέματος αυτού από τα ξένα ΜΜΕ και η αρνητική προβολή της Ελλάδας, στο επίκεντρο πολιτικών αναταράξεων, μπορεί να επηρεάσει και τις τουριστικές κρατήσεις».

Για τον λόγο αυτό, προέτρεψε τους νησιώτες «να φορέσουν το μεγαλύτερο χαμόγελό τους και να βελτιώσουν ο καθένας από την πλευρά του τις αδυναμίες μας» ώστε όσοι επισκεφθούν το Νότιο Αιγαίο να ζήσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία και να γίνουν οι ίδιοι «διαφημιστές της πατρίδας μας και του τουριστικού μας προϊόντος». «Όλα δείχνουν ότι θα επαναληφθεί η σεζόν του 2014, που ήταν χρονιά υψηλών αποδόσεων. Προσωπική εκτίμησή μου είναι ότι αν δεν έχουμε πολιτικές εξελίξεις που να επηρεάσουν την πορεία των κρατήσεων, στο τέλος της τουριστικής περιόδου θα έχουμε επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα, διότι πολύ θετικά μηνύματα υπάρχουν και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.

 

Στόχος το «άνοιγμα» στις ασιατικές αγορές

Σε έναν «πολύ μεγάλο και σημαντικό στόχο» αποσκοπούσε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow στο Ντουμπάι και μάλιστα σε προνομιακή θέση ως χορηγού της διοργάνωσης. Ο στόχος αυτός δεν είναι άλλος από το «άνοιγμα» του Νοτίου Αιγαίου στις αγορές της Ασίας.

«Όλοι οι Ασιάτες κινούνται προς την Ευρώπη μέσω δύο αεροδρομίων, του Ντουμπάι και της Κωνσταντινούπολης. Πιστεύω ότι η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανοίγει την πόρτα στην Ανατολή, ανοίγει την πόρτα σε όλη την Ασία» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και εξήγησε ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου (λόγω μεγέθους), είναι το πρώτο κατά προτεραιότητα αεροδρόμιο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, που μπορεί να γίνει σταθμός για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζημάρκος είχε στο Ντουμπάι συνεργασία με τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας “Emirates”, παρουσία του Έλληνα πρέσβη στα Αραβικά Εμιράτα κ. Ζώη. Στη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ενώ ο κ. Χατζημάρκος απέσπασε την δέσμευση του αντιπροέδρου της “Emirates” ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα γίνει λεπτομερής συζήτηση για την αεροπορική σύνδεση Ρόδου – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με βάση τα στοιχεία μελέτης που θα εκπονήσει η ίδια η αεροπορική εταιρεία. 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*