Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο «ψηφίζουν» οι Γερμανοί τουρίστες – «Πονοκέφαλος» η πολιτική κατάσταση

admin
04/03/2015 13:38
 
 
 

Θετικά μηνύματα στέλνει η Γερμανία στην Ελλάδα, μέσω της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITB, όσον αφορά και τη φετινή τουριστική σαιζόν.

Στην Έκθεση (τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες το βράδυ από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομίας και Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ) συμμετέχουν περισσότεροι από 10.000 εκθέτες από 186 χώρες και αποτυπώνονται οι τάσεις της γερμανικής τουριστικής αγοράς, ενώ πληθωρική είναι και η παρουσία των νησιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφέρεια συμμετέχει με αντιπροσωπεία τουριστικών παραγόντων και επιχειρηματιών του κλάδου, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, προβάλλοντας με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων, που διαθέτει το περίπτερό της τα νησιά Ίο, Πάρο, Κάρπαθο, Άνδρο, Τήνο, Θήρα, Μήλο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Σέριφο και Φολέγανδρο. Με δικά τους, ξεχωριστά περίπτερα συμμετέχουν στην ITB η Ρόδος και η Κως.  

Επίσης, στο περιθώριο της Έκθεσης, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας έχει προγραμματίσει σειρά ειδικών δράσεων για την πολύπλευρη παρουσία, προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Στη Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ βρέθηκε και η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Εδώ με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο

Θετικές οι προοπτικές, με «αστερίσκο»…

Οι Γερμανοί τουριστικοί παράγοντες στέλνουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό τη σαιζόν του 2015.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου – βάσει των διαμορφωμένων σήμερα τάσεων – οι Γερμανοί tour operators αναμένουν και για το 2015 αύξηση των αφίξεων στη χώρα μας σε διψήφια ποσοστά.

Επίσης, όπως υποστήριξε ο Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων, DRV, η Ελλάδα το 2014 (με άνοδο της τάξης του 17,2{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} σε σχέση με το 2013) ήταν ο μεγάλος κερδισμένος των κρατήσεων Γερμανών τουριστών ως προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Με βάση τα έως τώρα στοιχεία από τις κρατήσεις, η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2015, διαμορφώνοντας εξαιρετικά θετικές προοπτικές και για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ωστόσο, μοναδική πηγή ανησυχίας και αρνητικών σχολίων ήταν η πολιτική κατάσταση και τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, σε δήλωσή του από το Βερολίνο ο κ. Χατζημάρκος επισήμανε την ανάγκη να αποσυνδεθεί ο τουρισμός από τις πολιτικές εξελίξεις: «Τα νησιά μας συγκεντρώνουν και φέτος τεράστιο ενδιαφέρον. Η προτίμηση που – για μια ακόμη φορά – δείχνουν τόσο η γερμανική, όσο και οι άλλες τουριστικές αγορές για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επιβεβαιώνει την ισχυρή δυναμική της βαριάς βιομηχανίας της χώρας. Συνεπώς, πρέπει με κάθε τρόπο να αποφορτίσουμε την συζήτηση που συνδέει τον τουρισμό μας με την πολιτική κατάσταση της χώρας».

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*