Με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος

admin
17/02/2015 17:12
 
 
 

Συνάντηση εργασίας με την αναπληρωτή υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά για θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου είχε ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Κόκκινος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων στην κ. Κουντουρά, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη να σταλεί το μήνυμα της επικράτησης πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να την επιλέξουν για τις διακοπές τους οι δυνητικοί επισκέπτες.

Επίσης, πρότεινε την ενίσχυση και καλύτερη οργάνωση της επαγγελματικής Τουριστικής Εκπαίδευσης, αλλά και την αξιοποίηση πόρων του νέου ΕΣΠΑ σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης (κυρίως τους χειμερινούς μήνες) για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, χρειάζεται να διαμορφωθεί τουριστική συνείδηση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, μέσω επιμορφωτικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κατά τόπους Επιμελητήρια, χωρίς βέβαια να παραλείπει να τονίσει την ανάγκη βελτίωσης των συγκοινωνιών στις τουριστικές περιοχές της χώρας, καθώς και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου με την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

«Απαιτείται στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με τις Περιφέρειες της Χώρας, για συντεταγμένη και ομαλή παρουσία της Ελλάδος στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αλλά και στην ολοκλήρωση έργων υποδομών που θα δίνουν ώθηση στον τουρισμό» δήλωσε ο κ. Κόκκινος,  ο οποίος υποστήριξε ότι η κ. Κουντουρά πρέπει να επισκεφθεί τα νησιά και να συζητήσει με όλους τους τοπικούς φορείς.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*