Σύρος: Παρουσίαση απολογισμού και προγραμματισμού δράσεων τουριστικής προβολής του δήμου

apologismos toyristikis drasis 1
admin
28/11/2016 23:51
 
 
 

Στην ασφυκτικά γεμάτη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό των δράσεων τουριστικής προβολής του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Το παρών έδωσαν ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας π. Ιωσήφ Πρίντεζης, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πλήθους τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς και μεμονωμένοι επιχειρηματίες. Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Δωρόθεος Β’, ο κ. Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος και ο προτεινόμενος για πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Δομένικος Σαγκινέτος.

apologismos toyristikis drasis 2

«Το αύριο ανήκει στους πρωτοπόρους»
«Η πολιτική του Ν. Αιγαίου στον τουρισμό είναι επιθετική, είναι ιμπεριαλιστική» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, δίνοντας εμφατικά το «στίγμα» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού, τον οποίο – όπως είπε – θα συνεχίσει να υπηρετεί ο θεσμός της Περιφέρειας «με τον μέγιστο δυνατό προϋπολογισμό».
Ειδικότερα για τη Σύρο, επισήμανε ότι «έχει κάνει πολύ καλή δουλειά», ενώ απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους, τους προέτρεψε να μην φοβούνται ούτε τις νέες ιδέες, ούτε την αποτυχία και την κριτική. «Σχεδιάστε, υλοποιήστε νέα πράγματα. Το αύριο ανήκει στους πρωτοπόρους» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισήμανε ότι πρέπει «με πιο στοχευμένες ενέργειες και με καλύτερες συνέργειες, να μετατρέψουμε σε αποτέλεσμα το έργο που έχει γίνει».

apologismos toyristikis drasis 3

«Συνεργασία-συνεργασία-συνεργασία!»
Τον απολογισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν τη διετία 2015-2016 έκανε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στη συνεργασία. «Παρότι είχαμε ταυτότητα, δεν είχαμε προϊόν» είπε ο κ. Μαραγκός και πρόσθεσε ότι αυτό που μετράει, είναι η άποψη των τοπικών φορέων που βρίσκονταν στην αίθουσα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αθλητικών γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν στο νησί, ο κ. Μαραγκός συνδέθηκε μέσω Facetime με τον Συριανό μπασκετμπολίστα Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος είναι και η «ψυχή» του LG AegeanBall Festival. «Η πρώτη χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Για το 2017, βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές με τους χορηγούς, αλλά και τους αθλητές. Θέλουμε να ακουστεί το νησί και στο εξωτερικό και θέλουμε να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο το τουρνουά, ώστε να περάσουν καλά όσοι έρθουν να το παρακολουθήσουν» δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης.
Αυτός, άλλωστε, είναι κι ένας από τους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή, δηλαδή η καθιέρωση της Σύρου ως προορισμού για αθλητικό τουρισμό.

apologismos toyristikis drasis 5

«Πολιτισμός 12 μήνες τον χρόνο»
Στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, η οποία μίλησε για τις εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Σύρου.
«Χρειάζεται η χάραξη κοινής στρατηγικής δήμου, φορέων και τοπικής κοινωνίας, γιατί έχουν γίνει τεράστια λάθη στο παρελθόν που καθήλωσαν τουριστικά το νησί μας» επισήμανε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, συνοψίζοντας τη «συνταγή» για την ανάδειξη της Σύρου στο τρίπτυχο «έγκαιρος προγραμματισμός, εξωστρέφεια και συνεργασία».

apologismos toyristikis drasis 4

«Μεγάλο στοίχημα η κρουαζιέρα»
«Μεγάλο στοίχημα» για τη Σύρο χαρακτήρισε την κρουαζιέρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Κοσμάς, τονίζοντας από την πλευρά του ότι το ασφαλές λιμάνι του νησιού είναι μια σημαντική παράμετρος που λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τις εταιρείες κρουαζιέρας.

apologismos toyristikis drasis 6
Μετά τον απολογισμό, ακολούθησε η παρουσίαση του προγραμματισμού των δράσεων για το 2017, όπως επίσης και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων.

Δείτε εδώ αναλυτικά την παρουσίαση

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*