Παναγιώτης Τοκούζης (πρ. ΣΕΤΚΕ): «Απανωτά και διαχρονικά τα λάθη από την Πολιτεία»

tokoyzis panagiotis
admin
22/09/2016 13:43
 
 
 

«Η κυβέρνηση, πιεζόμενη από τους θεσμούς, προσπαθεί να κάνει οτιδήποτε της επιβάλλουν χωρίς να βλέπει την πραγματικότητα». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας (ΣΕΤΚΕ) Παναγιώτης Τοκούζης, αναφερόμενος στην ασφαλιστική «μετάβαση» των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ.
Ο κ. Τοκούζης μίλησε σήμερα στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, όπου ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους αυτή η απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου θα οδηγήσει στον αφανισμό τις μικρές (κατά βάση οικογενειακές) τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στα νησιά, αλλά και σε κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ, αφού έκανε μια αναδρομή στο τι ίσχυε από το παρελθόν μέχρι σήμερα, επανέλαβε ότι οι επιλογές αυτών των μικροεπιχειρηματιών είναι δύο: είτε να σταματήσουν εντελώς τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους, είτε να συνεχίσουν να δουλεύουν, «περνώντας» όμως στην παρανομία.
«Τα λάθη γίνονται απανωτά και διαχρονικά από την Πολιτεία. Δεν μπορούν οι κυβερνώντες να συνειδητοποιήσουν ότι μια μικρή επιχείρηση δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει εισφορές ολόκληρου χρόνου όταν δουλεύει μόνο 1-2 μήνες […] Αντί η εκάστοτε κυβέρνηση να πιέσει για να πάρει περισσότερα οφέλη για τα νησιά, ξεπουλά καθημερινά την νησιωτικότητα […] Οι μικρές επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας, κρατούν ζωντανά τα νησιά και δίνουν ένα επιπλέον εισόδημα στους κατοίκους τους, είναι ένα κίνητρο που έχει ο νησιώτης για να παραμείνει στο νησί του» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τοκούζης.
Η ΣΕΤΚΕ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προκειμένου να μην ισχύσει αυτή η ρύθμιση, ενώ εστάλησαν και επιστολές προς τους τοπικούς βουλευτές, ωστόσο ο πρόεδρος της εμφανίστηκε απαισιόδοξος ως προς την έκβαση της υπόθεσης.
(φωτό: verena.gr)

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*