Β. Κατσαράς: «Γαστρονομία και περιπατητικός τουρισμός θα επεκτείνουν τη σαιζόν της Νάξου»

monopati ethelontes
admin
19/09/2016 09:03
 
 
 

Την επιτακτική ανάγκη να διευρυνθεί η τουριστική σαιζόν της Νάξου (η οποία σαφώς και διαθέτει τα «απαραίτητα προσόντα» για κάτι τέτοιο) , τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Aliberti News” και τον Aegean Voice 107.5.

Το «δυνατό» δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και το σχετικά ικανοποιητικό πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου δεν είναι αρκετά για την οικονομική επιβίωση των επαγγελματιών της διαμονής, σύμφωνα με τον κ. Κατσαρά, αφού η φορολογία και τα πάγια έξοδα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα όχι μόνο να δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και να αποκλείουν εντελώς το ενδεχόμενο κάποιας επένδυσης στην επιχείρηση τους.
Η αντίστροφη – χειμωνιάτικη – μέτρηση έχει ξεκινήσει πλέον για τη Νάξο, που όμως μπορεί να καταφέρει την διεύρυνση της τουριστικής της σαιζόν από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, εάν επιλέξει να στραφεί στον εναλλακτικό τουρισμό και πιο συγκεκριμένα στον περιπατητικό τουρισμό και τη γαστρονομία.
Όπως εξήγησε ο κ. Κατσαράς, «επειδή η πιο σοβαρή δουλειά γίνεται τον χειμώνα», η Ένωση Ξενοδόχων θα ετοιμάσει μια διαφημιστική καμπάνια (με ορίζοντα 3ετίας – 5ετίας) που θα αφορά στον περιπατητικό τουρισμό και τη γαστρονομία της Νάξου και θα απευθύνεται σε τουριστικές εκθέσεις και διαδίκτυο. «Το παν είναι να φέρεις τον κόσμο, αλλιώς θα δουλεύεις μόνο δυο μήνες […] Θα πρέπει να πάμε στοχευμένα για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να έχουμε κόσμο Απρίλη, Μάη, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβρη» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, προσθέτοντας ότι ένα από τα target group της καμπάνιας θα είναι οι Ευρωπαίοι φυσιολάτρες.

(Visited 13 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*