Ο γνωστός σεφ Βαγγέλης Δρίσκας στο naxostimes.gr: «Η Νάξος είναι ευλογημένος τόπος»

Newsroom
10/11/2020 12:18
 
 
 

 

Με γονείς ζαχαροπλάστες και οικογενειακή παράδοση στην εστίαση, η προσωπική διαδρομή του γνωστού σεφ Βαγγέλη Δρίσκα ήταν προδιαγεγραμμένη από νωρίς!

Από έφηβος ακόμα, ήξερε ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μαγειρική. Εργάστηκε σκληρά και «διένυσε» πολλά χιλιόμετρα μέσα στις κουζίνες για να καταφέρει να γίνει ο δημοφιλής και καταξιωμένος επαγγελματίας που όλοι και όλες σήμερα γνωρίζουμε.

Μάλιστα, εδώ και 20 χρόνια μας συντροφεύει μαγειρικά και μέσα από «το γυαλί», με την πιο πρόσφατη συνεργασία του να είναι αυτή με την Δέσποινα Βανδή στο “MyGreece”.

Η εκπομπή βρέθηκε πριν από λίγο καιρό για γυρίσματα στη Νάξο, την οποία ο Βαγγέλης Δρίσκας χαρακτήρισε «παράδεισο των καλοφαγάδων» και «ευλογημένο τόπο» σε μια «χορταστική» συνέντευξη που παραχώρησε στο naxostimes.gr και το Νίκο Σκορδιαλό. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το “My Greece” που γυρίστηκε στη Νάξο, θα παιχτεί σε δύο επεισόδια την Κυριακή 15 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Στην ίδια συνέντευξη λέει τι του άρεσε περισσότερο στη Νάξο, αποκαλύπτει ποιο είναι το αγαπημένο του ναξιώτικο πιάτο, καθώς και ποια υλικά από το νησί χρησιμοποιεί στις μαγειρικές παρασκευές του.
Καλή σας απόλαυση!

 

ΕΡ: Πότε «ανακαλύψατε» το ταλέντο σας στη μαγειρική; Σας άρεσε από μικρός να μαγειρεύετε;

Β.Δ.: Η οικογένεια μου ασχολούνταν με την εστίαση και οι γονείς μου ήταν ζαχαροπλάστες, οπότε μεγάλωσα μέσα σε ζαχαροπλαστείο και εστιατόρια. Δίπλα τους έμαθα να μαγειρεύω και αγάπησα ουσιαστικά την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

 

ΕΡ: Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά και πώς προέκυψε η τηλεόραση…

Β.Δ.: Από τα 14 μου ήξερα ότι αυτό είναι το επάγγελμα που θα ακολουθήσω. Όταν τελείωσα το λύκειο, ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου πως θα γίνω μάγειρας και στη συνέχεια σεφ, γιατί πρέπει να περάσεις αρκετά χρόνια στη κουζίνα με πολύ πρακτική, δουλειά, κούραση, για να μπορέσεις να γίνεις σεφ.

Η τηλεόραση ήρθε το 2000 όταν μου πρότειναν να είμαι ένας από τους σεφ της εκπομπής «Στη Κουζίνα Ολοταχώς». Μετά συμμετείχα σε πολλές εκπομπές μέχρι το 2011 που ξεκίνησα τις δικές μου εκπομπές, ξεκινώντας από τις «Γεύσεις στη Φύση» και τα «1000 Μίλια Γεύσεις» μέχρι το «Masterclass με τον Βαγγέλη Δρίσκα» και το «Κάθε Μέρα Σεφ».Και φυσικά το “MyGreece” όπου ταξιδεύουμε και γνωρίζουμε την Ελλάδα μέσα από τον πολιτισμό και την γαστρονομία κάθε τόπου, με την Δέσποινα Βανδή στο τιμόνι της εκπομπής.

ΕΡ: Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Δέσποινα Βανδή; Πώς σας φαίνεται ως παρουσιάστρια;

Β.Δ.: Είναι εξαιρετική – και η συνεργασία μας και η Δέσποινα Βανδή ως παρουσιάστρια. Είναι ένα απίστευτα ταλαντούχο πλάσμα που λάμπει από χαρά γι’ αυτό που κάνει. Αυτή η εκπομπή είναι δική της ιδέα και προέκυψε από την αγάπη της για τον πολιτισμό, για την ιστορία αυτού του τόπου, αλλά και για την ελληνική κουζίνα. Είναι πολύ καλή μαγείρισσα και ένας φιλόξενος άνθρωπος που χαίρεται να έχει στο σπίτι της φίλους και να τους περιποιείται.

 

ΕΡ: Πρόσφατα ήσασταν στη Νάξο για τα γυρίσματα του “MyGreece”. Τι εντυπώσεις σας άφησε το νησί μας;

Β.Δ.: Μ’ αρέσει που έχει τόσες πολλές εναλλαγές στο τοπίο. Μου έκαναν εντύπωση οι παραλίες, αλλά και τα ορεινά τοπία. Η ιστορία της είναι εντυπωσιακή, έχει τόσα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις γι’ αυτό και είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Αιγαίο.

 

ΕΡ: Πότε θα προβληθεί το επεισόδιο;

Β.Δ.: Από όσο γνωρίζω, τα επεισόδια είναι δύο και θα προβληθούν 15 και 22 Νοεμβρίου.

ΕΡ: Πώς σας φάνηκε η Ναξιώτικη κουζίνα; Λένε ότι η Νάξος είναι «παράδεισος» για τους chef και τους καλοφαγάδες… ισχύει;

Β.Δ.: Είναι λογικό η Νάξος να θεωρείται παράδεισος για τους καλοφαγάδες, γιατί ο τόπος είναι ευλογημένος και παράγει τόσα πολλά και ωραία προϊόντα και η κουζίνα της έχει δυνατές γεύσεις. Είναι εντυπωσιακό πως από τα πεδινά στα ορεινά μαγειρεύουν με τόσες παραλλαγές σε κάθε μέρος.

Δοκίμασα κορυφαίας ποιότητας τυριά, κρέας και λαχανικά. Και μ’ αρέσει που οι ντόπιοι αγαπάνε τα γλυκά και αυτό φαίνεται και από τα πολλά ζαχαροπλαστεία που έχει το νησί, αλλά και τα πολύ καλής ποιότητας γλυκά που διαθέτουν.

 

ΕΡ: Ποιο είναι το αγαπημένο σας «ναξιώτικο» πιάτο;

Β.Δ.: Ο κόκορας κρασάτος μαζί με το ρόστο και αυτά με τηγανητές πατάτες. Δεν μπορώ να σκεφθώ πιο χαρακτηριστικά πιάτα.

 

ΕΡ: Γενικότερα, στις συνταγές σας χρησιμοποιείτε Ναξιακά προϊόντα;

Β.Δ.: Πατάτες και γραβιέρα είναι δύο από τα υλικά που δεν λείπουν από τη κουζίνα μου και τα χρησιμοποιώ σε πολλά μαγειρέματα. Και το κίτρο το χρησιμοποιώ σε γλυκά και φέτος ανακάλυψα τις πιο νόστιμες ντομάτες και σταφύλια του φετινού καλοκαιριού.

(Visited 2.772 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*