O Δημήτρης Μαζιώτης από τις «Άγριες Μέλισσες» στο naxostimes.gr: «Ο Σαράφης θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελένης»

Newsroom
04/11/2020 12:04
 
 
 

 

Από φανατικός τηλεθεατής του πρώτου κύκλου, πρωταγωνιστής στη δεύτερη σεζόν της προσεγμένης τηλεοπτικής σειράς «Άγριες Μέλισσες»!

Ο ηθοποιός Δημήτρης Μαζιώτης, ή αλλιώς ο δικηγόρος «Μιχάλης Σαράφης, μίλησε στο naxostimes.gr και τον Νίκο Σκορδιαλό για την συμμετοχή του στο σήριαλ που έχει κατακτήσει το τηλεοπτικό κοινό, αλλά και για τον ρόλο που υποδύεται, κάνοντας μάλιστα γνωστό πως ο Σαράφης επιστρέφει και θα προσπαθήσει να βοηθήσει την Ελένη και να δρομολογήσει την μεταφορά της σε άλλη φυλακή!

Από την συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείπει, βέβαια και η αναφορά στο πώς βιώνει ο ίδιος την περίοδο της πανδημίας τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο, ενώ αποκάλυψε ότι ως μαθηματικός ειδικής αγωγής (σ.σ. σπούδασε αυτή την ειδικότητα πριν την υποκριτική) αναλαμβάνει παιδιά με δυσλεξία, αυτισμό, ΔΕΠΥ κλπ, καθώς η επαφή του με αυτά του δίνει δύναμη και τον εξελίσσει ως άνθρωπο.

ΕΡ: Έχετε επισκεφτεί ποτέ τη Νάξο; Αν ναι, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Δ.Μ.: Ναι, την έχω επισκεφτεί αλλά πριν πολλά χρόνια! Πανέμορφο νησί με πανέμορφες παραλίες και φυσικά τρομερό φαγητό!!!

ΕΡ: Πόσα χρόνια ασχολείστε με την υποκριτική;

Δ.Μ.: Το 2010 αποφοίτησα από τη σχολή μου και από τότε δουλεύω ανελλιπώς στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο!

ΕΡ: Πώς προέκυψε η συνεργασία με τις «Άγριες Μέλισσες»;

Δ.Μ.: Είχα στείλει το βιογραφικό μου, με κάλεσαν και αφού πέρασα από 3 casting με επέλεξαν για τον ρόλο του Μιχάλη Σαράφη! Σε αυτό το σημείο, θέλω να ευχαριστήσω την Μιράντα Ρωσταντή και τον Λευτέρη Χαρίτο για την εμπιστοσύνη τους.

ΕΡ: Είχατε παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο του σήριαλ;

Δ.Μ.: Φυσικά! Το παρακολουθούσα από το 1ο επεισόδιο! Ήμουν φανατικός. Πρόκειται για μια εξαιρετική σειρά, με καθηλωτικό σενάριο, ταλαντούχους ηθοποιούς και άριστη σκηνοθεσία!

ΕΡ: Το σκεφτήκατε πολύ πριν πείτε το «ναι» για τον ρόλο του Μιχάλη Σαράφη;

Δ.Μ.: (Γέλια) Δεν υπήρχε καμία σκέψη! Ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ! Είναι τιμητικό για εμάς τους ηθοποιούς να δουλεύεις σε τέτοιες παραγωγές!

ΕΡ: Θέατρο ή τηλεόραση;

Δ.Μ.: Φυσικά και τα δύο! Είναι δύο διαφορετικά πράγματα! Το καθένα έχει τη μαγεία του και άλλο «υποκριτικό ταξίδι»!

ΕΡ: Η σειρά «Άγριες Μέλισσες» διαδραματίζεται 6 χρόνια αργότερα! Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τον Μιχάλη σε κάποιο επεισόδιο… Πότε θα τον δούμε; Spoilers λένε ότι θα μειώσει την ποινή της Λενιώς και θα αποφυλακιστεί νωρίτερα… Έτσι είναι; Ποια θα είναι η σχέση Λενιώς-Μιχάλη;

Δ.Μ.: Αυτές τις μέρες θα κάνει την εμφάνισή του ο Μιχάλης Σαράφης για να προσπαθήσει να βοηθήσει την Ελένη! Περνάει δύσκολες στιγμές στη φυλακή και θα προσπαθήσει να επέμβει για να γίνει μεταφορά της σε άλλη φυλακή! Αν θα αποφυλακιστεί νωρίτερα θα το δούμε στο μέλλον… Τα spoilers λένε πολλά, αλλά η μαγεία της έκπληξης και της δράσης είναι στη παρακολούθηση της πλοκής μέσω του κάθε επεισοδίου! Όποτε… λίγο υπομονή… έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις! Πάντα ο Σαράφης θα είναι στο πλευρό της Ελένης…

ΕΡ: Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Μαρία Κίτσου;

Δ.Μ.: Η συνεργασία μας είναι άψογη! Η Μαρία είναι μια εξαιρετική ηθοποιός και ένας απίστευτος άνθρωπος! Συνάδελφος δοτικός, με χιούμορ, αίσθηση απλότητας και δημιουργική διάθεση πάντα. Την ευχαριστώ πραγματικά για αυτή τη συνεργασία…

ΕΡ: Μιλήστε μας για τον Μιχάλη Σαράφη…

Δ.Μ.: Ο Σαράφης, ένας από τους καλύτερους ποινικολόγους της Θεσσαλίας, είναι ένας αδέκαστος δικηγόρος, ηθικός, ταυτόχρονα όμως με μεγάλη ενσυναίσθηση για την Ελένη. Παρόλο που ανέλαβε μια υπόθεση βασιζόμενος σε μια ψεύτικη ομολογία, συνέχισε να υπερασπίζεται την Ελένη λόγω της ενσυναίσθησης του.

ΕΡ: Αυτή την περίοδο συμμετέχετε σε κάποια παράσταση;

Δ.Μ.: Υπήρχαν τα σχέδια της συνέχισης για 2η χρονιά της παράστασης «ΤΑΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ» που κάναμε πέρσι με την Άννα Ανδριανού, καθώς και άλλης μιας νέας παράστασης αλλά δυστυχώς τα θέατρα έκλεισαν και αναμένουμε…

ΕΡ: Πώς είναι το κλίμα στα θέατρα με τον κορωνοϊό;

Δ.Μ.: Είναι πολύ λυπηρό και δυσάρεστο όλο αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες… Έκλεισαν τα θέατρα, τον κοιτώνα του πολιτισμού σπιλώνοντας τον χώρο μας. Αποδεδειγμένα, οι θεατρικοί χώροι δεν αποτέλεσαν εστία μετάδοσης του ιού. Παρόλα αυτά αποφασίστηκε το κλείσιμο τους… ενώ ταυτόχρονα όλοι οι συνάδελφοι και γενικότερα οι καλλιτέχνες συνεχίζουμε από τον Μάρτιο να είμαστε χωρίς δουλειά!

ΕΡ: Πώς είναι τα γυρίσματα εν μέσω πανδημίας; Κάνετε συχνά τεστ;

Δ.Μ.: Κάνουμε πολύ συχνά τεστ και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα!

ΕΡ: Πώς βιώσατε τον σεισμό που έγινε πριν λίγες μέρες;

Δ.Μ.: Προσωπικά δεν τον βίωσα, διότι δεν μου έγινε αισθητός αλλά με στεναχώρησε και συμπάσχω με τους ανθρώπους που επλήγησαν και ελπίζω σύντομα η πολιτεία να τους βοηθήσει.

ΕΡ: Πώς βιώσατε την καραντίνα;

Δ.Μ.: Ήταν κάτι που έπρεπε να ακολουθήσουμε… Δεν με επηρέασε αρνητικά μιας και μου αρέσει η «αίσθηση του σπιτιού». Γι’ αυτό που επέρχεται αυτές τις μέρες ανησυχώ… μιας που αυτή η νέα καραντίνα, αν υπάρξει, θα είναι εντελώς διαφορετική!

ΕΡ: Πρόσφατα δηλώσατε πως, ως μαθηματικός ειδικής αγωγής, αναλαμβάνετε παιδιά με δυσλεξία, αυτισμό, ΔΕΠΥ… Πώς καταλήξατε σε αυτό το επάγγελμα και πώς είναι η συνεργασία σας με αυτά τα παιδιά;

Δ.Μ.: Είναι κάτι που έχω σπουδάσει πριν την υποκριτή. Η επαφή με τα παιδιά μου δίνει δύναμη και με εξελίσσει ως άνθρωπο. Η ειδική και εξατομικευμένη μάθηση που παρέχω στα παιδιά, σαν διαδικασία, μοιάζει πολύ με τη διαδικασία προσέγγισης και ερμηνείας ενός ρόλου… έχουν όμοιες βασικές αρχές… οπότε με καθιστά ιδιαίτερα τυχερό και χαρούμενο που μπορώ να κάνω και τα δύο παράλληλα!

 

(Visited 817 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*