Πάρος και Μύκονος στην «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

admin
06/04/2016 11:38
 
 
 

Η προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως και η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αποτελούν τις βασικές επιδιώξεις της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων».

Η Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου Μαραθώνος και του δημάρχου Ηλία Ψινάκη στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «σήμερα η έννοια της Αμφικτυονίας είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ», ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της συνύπαρξης των εννοιών «Πόλις-Πολιτεία-Πολίτης-Πολιτική-Πολιτισμός».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Τζόου Σιαολί, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, καθώς και περιφερειάρχες και δήμαρχοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Από τις Κυκλάδες το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και ο αντιδήμαρχος Πάρου Μανώλης Μαλαματένιος.

 

Μέλη της Αμφικτυονίας είναι Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, η UNESCO και φορείς, ενώ την «αιγίδα» του θεσμού έχουν το υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*