Η ταινία της Τετάρτης από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου: «Ο θάνατος του Εμποράκου»

Newsroom
14/09/2020 13:46
 
 
 

Η τηλεταινία «Ο θάνατος του Εμποράκου» θα προβληθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στην αυλή της Πρώην Σχολής Ουρσουλινών (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νάξου), στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, με ελεύθερη είσοδο και τήρηση των κανόνων στους θερινούς κινηματογράφους, για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

«Ο θάνατος του εμποράκου» αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου (1949) του Άρθουρ Μίλλερ, το οποίο πήρε βραβείο Πούλιτζερ (το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο στην Αμερική) και χάρισε αμέσως παγκόσμια αναγνώριση στον συγγραφέα.

Πρόκειται για την ιστορία μιας μεσοαστικής οικογένειας. Ο Γουίλυ Λόμαν, είναι ένας πωλητής (πλασιέ), ο οποίος σε αρκετά μεγάλη ηλικία πλέον, έχει μείνει στα «αζήτητα», χωρίς δουλειά, αλλά κυρίως χωρίς συμπαράσταση από τους αγαπημένους του γιους. Η αγωνία του για το μέλλον των παιδιών του καθώς και το άγχος του, ότι στα μάτια των άλλων μοιάζει αποτυχημένος, τον οδηγούν σε σύγκρουση μαζί τους.

Το έργο συμπυκνώνει τη μεταπολεμική ιστορία της αμερικάνικης μεσαίας/μικροαστικής τάξης, σκιαγραφώντας το τραγικό πορτραίτο του μικροαστού που ακυρώνεται αδιάκοπα, πληρώνοντας το τίμημα της υποταγής στο σύστημα. Αναδεικνύει την αποξένωση του εξαρτημένου εργαζόμενου από την «πνευματική και την ανθρώπινη ουσία του», την «ειδολογική του ύπαρξη», τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς η εργασία στον καπιταλισμό, από δημιουργική έκφραση του εργάτη, υποβιβάζεται σε αναπαραγωγικό μέσο της ζωής του και μόνο.

Info

*Έγχρωμο – 1985 – Διάρκεια: 136 λεπτά
Σκηνοθεσία: Volker Schlöndorff
*Με τους: Ντάστιν Χόφμαν, Τζον Μάλκοβιτς, Τσαρλς Ντέρνινγκ, Κέιτ Ριντ

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 22850-23619 (καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες 11:00-14:00 & 19:00-22:00).

*«Η ταινία της Τετάρτης – Από τη σκηνή στην οθόνη» του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, που διοργανώνει κι αυτό το καλοκαίρι για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου, θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 21:00 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2020.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*