ΑΝΩ Festival/ΚΑΤΩ Tour 2020: «Κέρδισε» το στοίχημα του κορωνοϊού

Newsroom
24/08/2020 13:12
 
 
 

Με ένα ακόμη μοναδικό πρόγραμμα, που ένωσε τη φωνή με το εκκλησιαστικό όργανο, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο ο κύκλος συναυλιών του ιδιαίτερου – λόγω των συνθηκών – φετινού 4ου Φεστιβάλ ΑΝΩ.

Στην τρίτη και τελευταία συναυλία του Φεστιβάλ, η οποία ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, ο τενόρος Γιάννης Κάβουρας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Χρήστος Παρασκευόπουλος παρουσίασαν σπουδαία έργα Πολωνών συνθετών.

 

Κι αυτή η συναυλία ταξίδεψε ζωντανά μέσω live streaming από την κορυφή του λόφου της Άνω Σύρου και τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ μέσω γιγαντοοθόνης οι τυχεροί θεατές στον πανέμορφο χώρο του προαύλιου του Ενυδρείου στο Κίνι, απόλαυσαν τη μουσική εκδήλωση παρέα με τους ήχους των κυμάτων και τη θέα του ηλιοβασιλέματος.

Χάρις στην επιμονή των διοργανωτών του, το φετινό Φεστιβάλ κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογία προκειμένου να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και να του προσφέρει πνευματική και ψυχική ανάταση μέσω της τέχνης, ενώ ταυτόχρονα έδωσε ένα ηχηρό παρών, ως ένδειξη ελπίδας και αλληλεγγύης σε καιρούς δύσκολους.

Τη συναυλία προλόγισε, όπως πάντα, ο μουσικός παραγωγός και σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ Νίκος Κανελλόπουλος.

Οι συναυλίες του 4ου Φεστιβάλ AΝΩ είναι πλέον αναρτημένες στο κανάλι του στο YouTube.

Οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του ιδιαίτερα δύσκολου εγχειρήματος και εύχονται το 5ο Φεστιβάλ να μπορέσει να πραγματοποιηθεί ξανά με την παρουσία κοινού.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μανούσος, Νίκος Δεσύπρης, Νηρέας Βεκρής

(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*