ΑΝΩ Festival/ ΚΑΤΩ Tour 2020 – Μέρα 2η: Απόλυτη μουσική μυσταγωγία

Newsroom
22/08/2020 17:41
 
 
 

Σε όλο τον κόσμο ταξίδεψε, μέσω live streaming, η δεύτερη συναυλία του 4ου Φεστιβάλ ΑΝΩ με πρωταγωνιστή το εκκλησιαστικό όργανο, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 21 Αυγούστου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου.

Η Ελένη Κεβεντσίδου και ο Χρήστος Παρασκευόπουλος (στο εκκλησιαστικό όργανο) και η Susan Norton (στο βιολοντσέλο) ανέδειξαν τον απαιτητικό συνδυασμό των δυο οργάνων μέσα από κλασσικά έργα αλλά και γνωστές, σύγχρονες μελωδίες όπως του Ennio Morricone, του Andrew Lloyd Webber και του Bob Marley.

Ξεχωριστή ήταν η εμπειρία για όσους παραβρέθηκαν στα Χρούσσα, όπου έγινε η αναμετάδοση της συναυλίας. Στον καταπράσινο και φιλόξενο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου, οι ήχοι της μουσικής του εκκλησιαστικού οργάνου μέσα απ’ τον ναό, μαζί με τις πανέμορφες εικόνες της Σύρου που μεταδίδονταν μέσω οθόνης, οδήγησαν σε μια απόλυτη μουσική μυσταγωγία.

Τη συναυλία προλόγισε ο μουσικός παραγωγός και σύμβουλος προγράμματος του Φεστιβάλ ΑΝΩ Νίκος Κανελλόπουλος.

Επόμενη συναυλία:
Σάββατο 22 Αυγούστου*
(https://www.youtube.com/watch?v=ysF7-jS0EdM)
Χρήστος Παρασκευόπουλος, εκκλησιαστικό όργανο
Ιωάννης Κάβουρας, τενόρος
Χώρος προβολής: Προαύλιο Ενυδρείου, Κίνι
(*) Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, και περιλαμβάνει έργα Πολωνών συνθετών.

Live streaming: https://www.youtube.com/watch?v=EImSWj7aNtg

Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης, Νίκος Δεσύπρης.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*