Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι στη Σύρο

admin
26/10/2015 15:06
 
 
 

Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά ηλικίας από 8-14 χρόνων διοργανώνει ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, σε συνεργασία με μια αξιόλογη ομάδα εικαστικών.

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η προσωπική εικαστική έκφραση του παιδιού, η σύνδεσή της με το περιβάλλον και η προσέγγιση της εικαστικής δημιουργίας τοπικά και παγκόσμια. Τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση, θα έρθουν σε επαφή με τις Εικαστικές Τέχνες, καθώς και με το έργο ορισμένων διάσημων προσωπικοτήτων της Τέχνης. Σταδιακά, θα ενισχύονται οι εικαστικές εμπειρίες, γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, στοχεύοντας τόσο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, όσο και στη δημιουργία και τη διατήρηση του πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 5 μήνες, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016, περιλαμβάνοντας 9 αυτόνομους κύκλους. Κάθε κύκλος θα ολοκληρώνεται σε δύο συναντήσεις εικαστικών ενοτήτων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ενοτήτων, αφιέρωμα στον Θεοτοκόπουλο, στον Κυκλαδικό Πολιτισμό, στο Νεοκλασικισμό του Τσίλερ κ.ά.

Η πρώτη μισή ώρα θα αφορά στη θεωρητική προσέγγιση του εκάστοτε θέματος, ενώ το υπόλοιπο της ώρας θα είναι αφιερωμένο στις εικαστικές δραστηριότητες. Στην ομάδα θα είναι ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης, ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας εικαστικών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Γεώργιος Αλτουβάς και οι Χρύσα Βέργη, Γιάννης Δανέλης, Αργυρώ Διαμαντάκη, Αγγελική Μπρισνόβαλη, Χρήστος Παλαντζάς, Εύα Περσάκη, Αγνή Ρούσσου, Έλσα Χαραλάμπους κ.ά.

Τα παιδιά και οι γονείς καλούνται να παρευρεθούν στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους διοργανωτές του Εργαστηρίου την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου στην Πλατεία Μιαούλη.

*Το Εργαστήρι Ζωγραφικής προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

*Δήλωση ενδιαφέροντος στο Τμήμα Πολιτισμού τηλ. 22813-61065.

*Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Διοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης – Τμήμα Πολιτισμού.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*