1η Νοεμβρίου ξεκινά το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και εμπειρίας Cinesthesia στην Ερμούπολη

admin
25/10/2015 14:43
 
 
 

Με την βραβευμένη ταινία «A Family Affair/Μια Οικογενειακή υπόθεση» που πραγματεύεται την ιστορία της οικογένειας Ξυλούρη ξεκινά την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στο θέατρο Απόλλων το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και εμπειρίας Cinesthesia.

Σε μια περίοδο πέντε μηνών μέσα στο χειμώνα, θα προβληθούν στο θέατρο Απόλλων βραβευμένα ντοκιμαντέρ, τα οποία είναι νέες παραγωγές από Ελλάδα, Γερμανία, Αμερική, Βραζιλία και Γαλλία και με ξεχωριστές συνεργασίες με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν 5 table talk /συμπόσια όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυκλαδίτικη γαστρονομία και να συζητήσουν με έναν σημαντικό καλεσμένο.

Performances θα ξυπνήσουν το δημόσιο χώρο της Ερμούπολης, με καλεσμένους καλλιτέχνες τη χορογράφο Βίλμα Ανδριώτη, την εικαστικό Μαριάννα Μαλούχου, τις Desperate Artists, το σκιτσογράφο Γιάννη Ξαγοράρη.

 

Έναρξη: 1η Νοεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων, στις 21:00
«A Family Affair / Mια Οικογενειακή υπόθεση» 2014, Α. Αριστομενοπούλου/ Ελλάδα /Αυστραλία

Εμπειρία Cinesthesia λίγο πριν την ταινία: Ραντεβού στην πόλη με ζωντανή μουσική σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Σύρου και κρητική γαστρονομία από το Κρητικό Παντοπωλείο «Το Μεϊντάνι»

Στην “Οικογενειακή Υπόθεση” (A Family Affair) ξετυλίγεται η ιστορία της πολυτάλαντης οικογένειας Ξυλούρη. Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη, τα παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια παντού: στο στούντιο και τις πρόβες, τις συναυλίες και τα ταξίδια, στις μουσικές τους ανησυχίες και στις επαγγελματικές προκλήσεις, στην καθημερινότητα και στις προσωπικές τους στιγμές. Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτρέτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από τη μουσική.

Η ταινία αποτελεί μια εξαίρετη προσπάθεια αποτύπωσης, καταγραφής και ανάδειξης της κρητικής μουσικής παράδοσης η οποία προβάλλει, με τον μοναδικό της τρόπο, την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο.

Βραβεία που έχει κερδίσει η ταινία «Μια Οικογενειακή Υπόθεση»:

*Βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

*Χρυσό βραβείο από τη FIPA 2015

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*