Προσαρμοσμένο στα δεδομένα του Covid-19 το πολιτιστικό πρόγραμμα «Σύρος-Πολιτισμός 2020»

Newsroom
06/07/2020 17:03
 
 
 

Τις οδηγίες για τη διεξαγωγή ακροαμάτων, θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοικτούς χώρους, όπως ορίζονται από την εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα ακολουθήσει φέτος το πολιτιστικό πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2020», όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Μάλιστα, οι πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Ιουλίου, με τους διοργανωτές τους να μεριμνούν για την προστασία τόσο του κοινού, όσο και των εργαζομένων με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας για τη δημόσια υγεία. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

Αναφορικά δε, με τις λοιπές εκδηλώσεις που δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες της Υπουργικής Εγκυκλίου (π.χ. μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με όρθιους θεατές κ.λπ.), ο Δήμος ξεκαθάρισε ότι δεν θα χορηγεί καμία άδεια παραχώρησης κοινόχρηστου/δημοτικού χώρου, έως ότου εκδοθεί σχετική εγκύκλιος με οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης:

Η Σύρος έχει ξεχωρίσει για την ποιότητα, την αισθητική και την πολυμορφία των πολιτιστικών της εκδηλώσεων, τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια έχει απολαύσει πλήθος κατοίκων και επισκεπτών. Η Σύρος είναι αδιαμφισβήτητα συνυφασμένη με την ιστορία και τον πολιτισμό στις συνειδήσεις όλων μας.
Παρόλο που η φετινή χρονιά δε θυμίζει σε τίποτα όλες τις προηγούμενες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων και των πρωτόγνωρων καταστάσεων που έχει δημιουργήσει ο COVID-19, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μέσω του Τμήματος Πολιτισμού, είναι έτοιμος να προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες ξεχωριστές πολιτιστικές εμπειρίες, πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2020», το οποίο μάλιστα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το τέλος Απριλίου, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις οδηγίες για τη διεξαγωγή ακροαμάτων, θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοικτούς χώρους, όπως ορίζονται από την εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ/ΓΓΓΣΠ/312359/1536/23-06-2020), ενώ πολύ σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν οι πρώτες πολιτιστικές εκδηλώσεις για το διάστημα έως το τέλος Ιουλίου.
Ενημερώνουμε, επίσης, ότι οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα μεριμνούν για την προστασία τόσο του κοινού όσο και των εργαζομένων με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας για τη δημόσια υγεία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.
Τέλος, αναφορικά με τις λοιπές εκδηλώσεις που δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες της Υπουργικής Εγκυκλίου (π.χ. μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με όρθιους θεατές κ.λπ.), ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι δε θα χορηγείται από τον Δήμο καμία άδεια παραχώρησης κοινόχρηστου/δημοτικού χώρου για τη φιλοξενία των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, μέχρις ότου εκδοθεί σχετική εγκύκλιος με οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*