3ο Syros Jazz Festival με συναυλίες και μουσικά εργαστήρια

admin
15/10/2015 08:01
 
 
 

Συναυλίες και εργαστήρια περιλαμβάνει το Syros Jazz Festival που διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το κοινό και οι επισκέπτες του νησιού θα απολαύσουν για ένα διήμερο τέσσερα μουσικά σχήματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν διαφορετικές μεταξύ τους πλευρές της σύγχρονης αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, αλλά και θα συμμετέχουν σε δύο ενδιαφέροντα μουσικά εργαστήρια.

*Δευτέρα 19 Οκτωβρίου (Θέατρο «Απόλλων»)

Το Φεστιβάλ ξεκινάει με ένα μουσικό εργαστήριο από τη σπουδαία τζαζ τραγουδίστρια Λουκία Παλαιολόγου, με τίτλο «Γνωριμία με τη φωνή μου μέσα από τον αυτοσχεδιασμό». Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που τραγουδούν ή που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το τραγούδι.

Στη συνέχεια, η Λουκία Παλαιολόγου με το Brazz Duet, το οποίο έχει σχηματίσει με τον κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με κύριο άξονα τη βραζιλιάνικη τζαζ και το ρεπερτόριο των Antonio Carlos Jobim και Baden Powell, αλλά και επιλεγμένα κομμάτια της αμερικάνικης τζαζ.

Η 1η ημέρα του Φεστιβάλ κλείνει με τους Human Touch, του David Lynch, του Σταύρου Λάντσια και του Γιώτη Κιουρτσόγλου, ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα σχήματα τζαζ της χώρας με διεθνή απήχηση.

 

*Τρίτη 20 Οκτωβρίου (Θέατρο «Απόλλων»)

Η 2η ημέρα του Φεστιβάλ προσφέρει ένα ακόμη Jazz Masterclass αυτοσχεδιασμού από τον Γιάννη Ρούσσο και το Contemporary Music School.

Ακολουθεί το τρίο της τραγουδίστριας Αλεξάνδρας Λέρτα με τον κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη και τον κοντραμπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου, παρουσιάζοντας με ιδιαίτερο τρόπο και στηριζόμενοι στην παράδοση της τζαζ, γνωστά αλλά και λιγότερο γνώριμα κομμάτια από το καθιερωμένο ρεπερτόριο της τζαζ.

Το Φεστιβάλ κλείνει με τους DatFunk, ένα ασυνήθιστο χάμοντ τρίο που αποτελείται από τον Αστέρη Παπασταματάκη (χάμοντ, πλήκτρα) τον Adedeji Adetayo (κιθάρα, φωνή) και το Μιχάλη Καπηλίδη (ντράμς), οι οποίοι συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο και σφιχτοδεμένο γκρουβ, επιρροές από τζαζ, φάνκ, μπλουζ, ροκ και σόουλ.

Τα εργαστήρια θα ξεκινούν στις 16:00 και οι συναυλίες στις 20:30 και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια γίνεται με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση syrosjazzfestival@gmail.com, στο οποίο θα πρέπει να αναφέρονται ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Στο πρώτο εργαστήριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.syrosjazzfestival.gr

 

Διοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Επιμέλεια – Οργάνωση Φεστιβάλ: Βαγγέλης Αραγιάννης, Γιάννης Ρούσσος.

Παραγωγή: ΕνΤοΠο Σύρο, Runaway.

Χορηγοί Επικοινωνίας: www.jazzonline.gr, www.allaboutfestivals.gr

Χορηγοί: Καφέ Μπαρ Ελιά, Καφέ Κούτσικο, Boheme Del Mar, CMS, Blue Star Ferries.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*