Ο θεατροπαιδαγωγός Αντώνης Γάκης διαβάζει παραμύθια από την Κωμιακή Νάξου διαδικτυακά

Newsroom
28/04/2020 02:56
 
 
 

 

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 5:00 το απόγευμα μια διαδικτυακή έκπληξη περιμένει μικρούς και μεγάλους. Ο Κυκλαδίτης θεατροπαιδαγωγός Αντώνης Γάκης θα διαβάσει παραδοσιακά παραμύθια από την Κωμιακή Νάξου από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Σαντορίνη και από το κανάλι του στο διαδίκτυο.

Ο ίδιος γράφει: ” Ο Μυριοπανταλήθινος που θα αφηγηθώ και άλλες ιστορίες, από την Λαϊκή Παράδοση της Κωμιακής Νάξου, από τη συλλογή Μ. Κ. Κρίσπη και Νίκου Λεβογιάννη, έχουν δημοσιευθεί από την Άννα Ν. Λεβογιάννη (Νηπιαγωγός με μεταπτυχιακό στις επιστήμες αγωγής – Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) σε ανακοίνωση με τίτλο «Ο διδακτικός -παιδαγωγικός χαρακτήρας των Κωμιακίτικων παραμυθιών», στα Πρακτικά του Δ’ Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: Η Νάξος διά μέσου των αιώνων, Κωμιακή 4 – 7 Σεπτεμβρίου 2008».

Ένα παραμυθένιο ταξίδι σε άλλες εποχές…

Είναι ένα παραμυθένιο ταξίδι σε άλλες εποχές, όταν το παραμύθι για τα παιδιά ήταν ταυτισμένο με τις αφηγήσεις της γιαγιάς και του παππού. Σκύβοντας με αγάπη στα παλιά παραδοσιακά παραμύθια, διαβάζοντάς τα ως δρώμενα θεατρικά, τα ζωντανεύει στην παιδική φαντασία και μεταλαμπαδεύει στα παιδιά τα μηνύματα που αυτά περιέχουν, καταδεικνύοντας συνάμα τη διαχρονικότητά τους ως μέσα διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης χαρακτήρων.

Αντώνης Γάκης

Ο Αντώνης Γάκης κατάγεται από τη Σαντορίνη, γεννήθηκε το 1980, σπούδασε στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά, έκανε μεταπτυχιακό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις Διεθνείς Ευρωπαϊκές σχέσεις και διδακτορικό με θέμα «Πολιτικές Περιβάλλοντος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το παράδειγμα της Περιφέρειας Αττικής», ενώ παρακολούθησε Επιμορφωτικό πρόγραμμα στο ΕΚΠΑ στο πεδίο της Θεατρολογίας και της Καλλιτεχνικής Δημιουργίας στην Εκπαίδευση.

Θεατροπαιδαγωγός, συγγραφέας παραμυθιών, θεατρικών έργων και μυθιστορημάτων (τα μυστικά του ηλιοβασιλέματος-τριλογία, άνθρωποι και σκουπίδια 100 ΜΧ, τα μυθικά μονοπάτια της Ηπείρου, οι φύλακες της φύσης), ο Αντώνης Γάκης με την Εκπαιδευτική θεατρική ομάδα «ΕΝ-ΟΔΩ», που έχει δημιουργήσει, αναπτύσσει ποικίλες και ενδιαφέρουσες δράσεις, κυρίως για παιδιά. Παρουσιάζει δραματοποιημένα παραμύθια και θεατρικά έργα, σε σχολεία και πολιτιστικούς Συλλόγους, ανά την Ελλάδα, αλλά και στα Κυκλαδονήσια (Θήρα, Πάρος, Μύκονος, Τήνος, Κύθνος, Αντίπαρος και προσεχώς στη Νάξο και σε άλλα νησιά), με πάνω από 700 παραστάσεις μέχρι τώρα.

Διδάσκει επί σειρά ετών στην Εκπαίδευση (δημοτικά, γυμνάσια, Παν/μια), θέματα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης των νέων για την καλλιέργεια της Περιβαλλοντικής Συνείδησης. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά και στον χώρο του Τουρισμού.

Παράλληλα ασχολείται και με τα κοινά. Επί 13 έτη εκλέγεται στην Περιφέρεια Αττικής νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος. Το 2019 ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ, με υποψήφια περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου. Στις Βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

(Visited 284 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*