Συνεχίζονται και φέτος τα προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης στην Ερμούπολη

admin
09/09/2015 08:40
 
 
 

Δύο τμήματα για παιδιά θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς στο Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης στην Ερμούπολη.

Το πρώτο πρόγραμμα (ώρες 10:30-11:30) αφορά στα παιδιά 10-14 ετών, τα οποία κατά τους μήνες Οκτώβριο με Δεκέμβριο θα ασχοληθούν με τους «θησαυρούς» της Ερμούπολης και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της Σύρου από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Τους μήνες από Ιανουάριο μέχρι Ιούνιο τα παιδιά θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο μεγάλων προσωπικοτήτων που γεννήθηκαν ή πέρασαν από το νησί.

Το δεύτερο πρόγραμμα (ώρες 12:00-13:30) αφορά στα παιδιά 6-10 ετών, τα οποία κατά τους μήνες Οκτώβριο με Ιούνιο θα γνωρίσουν τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Τέχνη των Κυκλάδων.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων και εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο

Τα προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ. μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε ημέρα και ώρα εξυπηρετεί τους μαθητές και τους καθηγητές, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την υπεύθυνη. Επίσης, μπορούν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στο Μουσείο για μια απλή επίσκεψη και ξενάγηση.

Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά ασχολούνται και με δραστηριότητες, όπως παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, πηλοπλαστική κ.α.

Η έναρξη των προγραμμάτων θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 και η λήξη τους το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016.

Υπεύθυνη: Μαρία Κάπαρη 6976974557 (ώρες επικοινωνίας 18:00-20:00).

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*