Ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Σύρο τις επόμενες μέρες

admin
18/08/2015 10:07
 
 
 

Εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στη Σύρο, στο πλαίσιο του «ΣΥΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2015».

*Τετάρτη 19 Αυγούστου, 21:15, Πλατεία Μιαούλη

Συναυλία του Μιχάλη Τζουγανάκη.

Μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου. Ανατρεπτική αισθητική και ταυτόχρονα τομή που τολμά στην παράδοση. Η ισχυρή κληρονομιά της Κρήτης και η δεινότητα της έκφρασης του καλλιτέχνη είναι δύο ισχυρά στοιχεία που συνθέτουν μια μοναδική μουσική έκρηξη για το κοινό. Είσοδος Ελεύθερη.

*Παρασκευή 21 Αυγούστου, 21:00, Πηγή Αγίου Αθανασίου – Άνω Σύρος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Σύρου και ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης συνδιοργανώνουν «Τσιπουροβραδιά». Είσοδος Ελεύθερη.

                                                                                                                                                          

*Παρασκευή 21 Αυγούστου, 21:30, Θέατρο Απόλλων

Απόστολος ΡίζοςMinimals

Ο τραγουδοποιός παρουσιάζει ένα μινιμαλιστικό μουσικό project, όπου οι χαρισματικές του ερμηνείες και η αγαπημένη του κιθάρα, συμπράττουν με το κοντραμπάσο του πληθωρικού δεξιοτέχνη Θοδωρή Κουέλη, δημιουργώντας ένα πλήρες ηχητικό και ρυθμικό τοπίο.

Τραγούδια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Απόστολου Ρίζου, όπως το «Μη φύγεις» και το «Ποτέ δεν είναι αργά», μαζί με ακυκλοφόρητα τραγούδια του και το ολοκαίνουργιο «Σ’ αυτή τη χώρα» συναντούν το «Τι να θυμηθώ», το «Να ‘μαστε μαζί» και τη «Φυσαλίδα» του Νίκου Ζούδιαρη. Αγαπημένα ακούσματα των Χατζηδάκι, Λοΐζου, Μικρούτσικου, Κραουνάκη, Βαμβακάρη, Τσιτσάνη και άλλων κορυφαίων δημιουργών, αποκαλύπτονται από την αρχή, σε μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα, με την αμεσότητα και το συναίσθημα να παίζουν πάντα, τον πρώτο ρόλο.

Παίζουν: Θεόδωρος Κουέλης: ηλ. Κοντραμπάσο/beatbox/loops

Απόστολος Ρίζος: κιθάρες/φυσαρμόνικα  

Είσοδος 8€.            

 

*Σάββατο 22 Αυγούστου, 20:30, Πλατεία Φοίνικα

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, η Τοπική Κοινότητα Φοίνικα, ο Επιμορφωτικός Φιλοτεχνικός Σύλλογος «Ο Φοίνικας Σύρου» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν την «Κακαβιά». Είσοδος Ελεύθερη.

 

*Σάββατο 22 Αυγούστου, 20:00, Μέγας Γιαλός

Πανηγύρι της Παναγιάς Θαλασσινής. Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μέγα Γιαλού, Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

*Σάββατο 22 Αυγούστου, «Οι Περιπέτειες του Μικρού Οδυσσέα», Θέατρο Απόλλων

Ο Οδυσσέας είναι ένα σύγχρονο μικρό αγόρι, που όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας, έτσι και αυτός βιάζεται να μεγαλώσει. 24 ώρες πριν τα γενέθλιά του παρακαλεί απεγνωσμένα να ενηλικιωθεί με έναν μαγικό τρόπο. Η ευχή του πραγματοποιείται.

Εμφανίζεται μαγικά ένα ξωτικό των ονείρων και του προτείνει μια συμφωνία. Κάθε 4 ώρες θα μεγαλώνει 10 χρόνια. Ο Οδυσσέας από τον ενθουσιασμό του, δέχεται, χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν όμως αντιλαμβάνεται ότι σε 24 ώρες θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της ζωής του, ζητάει από το ξωτικό, να τον μεταφέρει πίσω στην παιδική του ηλικία.

Το ξωτικό όμως είναι πανίσχυρο. Θα καταφέρει ο Οδυσσέας με τη βοήθεια του κοινού να το νικήσει; Ένα διαδραστικό έργο γεμάτο χιούμορ, περιπέτεια και αγωνία. Η συμμετοχή του κοινού σε όλη την διάρκεια της παράστασης είναι σημαντική και καθοριστική!

Ώρες Παραστάσεων: Πρωινή: 12:00 – Απογευματινή: 18:00

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

 

*Κυριακή 23 Αυγούστου, 19:30, Γαλησσάς

Η Τοπική Κοινότητα Γαλησσά σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Στέφανος», το Ναυτικό Όμιλο Γαλησσά, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλησσά και τον Σύλλογο Επιχειρηματιών Γαλησσά συνδιοργανώνουν «Αυγουστιάτικη Βραδιά».

Είσοδος Ελεύθερη.

          

*Κυριακή 23 Αυγούστου, «Παιχνίδια», Θέατρο Απόλλων

Τα ράφια ενός καταστήματος παιχνιδιών έχουν αδειάσει και τα μόνα παιχνίδια που έχουν μείνει απούλητα είναι δύο κούκλες, μία κούκλα ΠΙΝΟΚΙΟ και μια ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ.

Όταν ο πωλητής κλείνει το κατάστημα οι κούκλες ζωντανεύουν. Μέσα από κωμικούς καβγάδες, που διαδέχονται ο ένας τον άλλον, το χορό, τα τραγούδια και τα παιχνίδια που ακολουθούν, οι δύο κούκλες προσπαθούν – η κάθε μία για τον εαυτό της – να αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους θεατές ώστε να καταφέρουν να αγοραστούν και να μεταφερθούν σε ένα κανονικό σπίτι.

Εκεί  θα συναντήσουν την πριγκίπισσα  Έλσα (από την ταινία Frozen) και μαζί θα επικαλεστούν την συμμετοχή του κοινού δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας θεατές να σηκωθούν στην σκηνή και να καθορίσουν το τέλος της ιστορίας μας, αλληλεπιδρώντας δημιουργικά με τους ηθοποιούς.

Ώρες Παραστάσεων: Πρωινή: 12:00 – Απογευματινή: 18:00

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ.

 

 

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*