“ADDIO ADDIO AMORE” στον πύργο Μπαζαίου

admin
17/08/2015 10:38
 
 
 

“ADDIO ADDIO AMORE” – Ένα Κομμάτι για την Πίνα Μπάους, είναι η εκδήλωση σύγχρονου χορού με το χορευτή – χορογράφο Δάφνη Κόκκινο (Pina Bausch Tanztheater) που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Αυγούστου, το βράδυ στις 9:30 στον Πύργο Μπαζαίου. 

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές Στέλιος Κρασανάκης και Μάριος Βαζαίος: Ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή προς ένα εκφραστικό ταξίδι που αντανακλά την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Γαλλία, τη Νότια Αμερική και, το σημαντικότερο, την ίδια τη ζωή. Ο Δάφνις Κόκκινος αποκαλύπτει με τις χειρονομίες του ιστορίες, εμπειρίες, ανέκδοτα, όνειρα που μοιράστηκε ως το τέλος με την Pina Bausch, σε μια παθισμένη και συγκινητική παράσταση χοροθεάτρου.

Το σόλο Addio, Addio Amore είναι αφιερωμένο στην Pina. O Δάφνις υψώνει ένα ποτήρι προς τιμήν της, «Chin Chin!…», ανασύρει μνήμες από τα ταξίδια του παρουσιάζοντας έργα της ανά τον κόσμο και προσκαλεί το κοινό σε μια συνεχή εξερεύνηση της ανθρώπινης ύπαρξης. 
Η ερμηνεία του είναι μια προσφορά για όλους όσους αγαπούν το έργο της Pina που είναι γεμάτο αγάπη, ανθρωπιά, σεβασμό χιούμορ, φαντασία και φροντίδα για όλο τον κόσμο.

Η Pina Bausch στον Πύργο Μπαζαίου το 1999

Η Pina Bausch, η αγαπημένη μας Pina, η φίλη της Ελλάδας και των Ελλήνων έφερε τον δημιουργικό της άνεμο και την πνευματικότητα της στον Πύργο Μπαζαίου το 1999, όταν τότε ακόμα έστεκε ερειπωμένος.

Μας ενέπνευσε, μας κινητοποίησε και μας ενθάρρυνε για  να ξεκινήσουμε την επόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Νάξου, προσφέροντας μας τη γνώση της και την εμπειρία της από ανάλογα εγχειρήματα, αλλά και την πίστη της ότι η τέχνη αποτελεί την βασική οδό προς την αυτογνωσία , την κοινωνική εξέλιξη και την πραγματική παιδεία ενός λαού. Ακολουθήσαμε τις προτάσεις της και τις ιδέες της και 15 χρόνια τώρα, χρόνο με τον χρόνο αισθανόμαστε πόσο δίκιο είχε.

Σε ευχαριστούμε Pina για όλα όσα μας έδωσες.

 

Στέλιος Κρασανάκης-Μάριος Βαζαίος

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*